ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

 

Η μάνα του ποδοσφαίρου. Μας τα έχουν ζαλίσει οι αγγλόφιλοι. Η Αγγλία γέννησε το τόπι, έχει και το καλύτερο πρωτάθλημα στο γλόμπο. Συμφωνώ. Και επαυξάνω. Η πλέον αξιοσέβαστη είναι η Αγγλία ως λαός, ως κοινωνία, για τη σχέση της με τη μπάλα. Υποκλίνομαι. Όπως φτύνω το μπουρδέλο της Ελλάδος γιατί ως κυβέρνηση, ως οπαδοί είναι για τα σκατά η σχέση τους με το αντικείμενο.

Σ' όλα αυτά που κολλάει η εθνική ομάδα της Αγγλίας; Εδώ και χρόνια, δεκαετίες παίζει μια πλαστογραφία. Νταηλίκι οι αγγλόφιλοι των ΜΜΕ βάζουν ίσα και όμοια την Αγγλία με τις πραγματικά μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της γης. Σα να συγκρίνουν οπλικά την Ελλάδα και την Σουηδία με ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία. Γίνεται, ρε; Να τοποθετούν στην κορυφή την εθνική Αγγλίας επειδή τους γουστάρουν οι Αγγλίδες γκόμενες, τα αγγλικά πανεπιστήμια, τα αγγλικά πολυκαταστήματα.

Έλα, όμως, που έχει πιάσει η πλύση εγκεφάλου που ξεκίνησε από το 1970 ο Γιάννης Διακογιάννης. Και σήμερα οι κολλημένοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν απροκάλυπτα την προπαγάνδα, και αγνοούν την πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα στα κιτάπια των διεθνών τουρνουά, Ευρώ και μουντιάλ.

Και η Κίνα είναι η πρώτη σε πληθυσμό στον πλανήτη. Ούτε καν προκρίθηκε.Το ίδιο οι παγκόσμιες οικονομικά δυνάμεις, ΗΠΑ, Ινδία.

Πάρε να 'χεις μια αλήθεια. Η Αγγλία δεν πήρε ποτέ μουντιάλ. Ποτέ. Και γιατί το σήκωσε πούστικα το 1966 στην έδρα της, και γιατί η δουλειά έγινε πριν μισό αιώνα prus. Άρα, είναι εκτός κατεστημένου. Στο κλαμπ οι ομάδες αιχμής είναι Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Αργεντινή, τέλος. Ούτε ζυγίζει κάτι η Ουρουγουάη με τα δυο μουντιάλ την εποχή που ακόμα δεν είχε φορεθεί μπικίνι στην παραλία. Ούτε λέει η μια και μόνο κατάκτηση από Γαλλία και Ισπανία. Από δυο και πάνω σε υπολογίζω.

Άλλη αλήθεια. Δεν κέρδισε η Αγγλία στο πρώτο ματσάκι με την Τυνησία. Ο Καίην πήρε τη νίκη. Με δυο προσωπικά του γκολ. Ο παίκταρος, και μαγκιά του, βρέθηκε δυο φορές ξεμαρκάριστος και την έκανε.

Ρώτησαν τον Νικολούδη: Τι θα πει, Τάκη, ''μεγάλος παίκτης''. Και ο Τάκης είπε τη μεγάλη κουβέντα: ''Θα πει ότι σκέπτεται ένα, ενάμισυ δευτερόλεπτο πριν απ' τους άλλους''.

Μα, είναι δυνατόν να φοράνε στεφάνια νίκης και να ποντάρουν στην... Αγγλία επειδή κέρδισε την Τυνησία. Να γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι το τι έχει κάνει στο παρελθόν. Λοιπόν. Η Αγγλία δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί ως εθνική ομάδα. Τελεία. Ούτε να παραμυθιάζουν τον κόσμο οι αγγλόφιλοι. Τελεία και παύλα.

Σήμερα Κυριακή στις 3 μ.μ., Αγγλία - Παναμάς. Τελικά, το μουντιάλ στήθηκε για πάρτη της Αγγλίας πρώτα και μετά της Ρωσίας. Λουκούμι όμιλος και στρωμένη τη σειρά των δυο πρώτων αγώνων τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Ο... ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ!