ΡΕΜΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΙΚΙΝΓΚ

 

Τρεις νίκες έκαναν οι Κροάτες στον όμιλο. Θα πιάσουν και τέταρτη σερί; Το ερώτημα έχει τη σημασία του διότι αγνοούμε ποιος είναι συγκεκριμένα ο αντίπαλος σήμερα στο νοκ – άουτ. Ένα… φιλολογικό ερώτημα είτε αντίπαλος είναι η Δανία, είτε μια άλλη ομάδα. Επειδή έχεις να κάνεις με ρεμάλια, λέω τους Κροάτες. Κάποιοι τους βλέπουν ως γερμανοειδείς φυλετικά, όμως η αστάθεια και η αναξιοπιστία κυριαρχούν στο κροατικό DNA.

Ποτέ δεν είσαι σίγουρος με τους Κροάτες. Για πλάκα διαψεύδουν τα προγνωστικά. Επειδή και σε αγώνες κρίσιμους δεν παίζουν σύμφωνα με την αξία τους. Δεν έχουν αυτοσυγκέντρωση και πνεύμα εθνικισμού.

Το 1998 η Κροατία πήρε την τρίτη θέση στο μουντιάλ της Γαλλίας. Μετά και επιτόπου έκανε πέρα. Δεν ξαναφάνηκαν σε Ευρώ και μουντιάλ. Και σήμερα, ειδικά με το 3 – 0 επί της Αργεντινής (φώτο) είναι στα επάνω τους. Φορτσάτοι και κάργα το ηθικό. Άρα, χάνουν οι Δανοί;

Δεν ξέρεις. Αυτή είναι η σωστή κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση. Δεν ξέρεις. Να πάρει και τους Βίκιγκ η Κροατία πανηγυρικά, να σπάσει τα μούτρα της… ανέλπιστα.