ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΠΑΠΕ ΜΕ ΠΕΛΕ

 

Ο Πελέ είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής από καταβολής. Κι αν δεν είναι αυτός, σίγουρα είναι κατά πολύ ανώτερος από τον Γάλλο καμερουνέζικης καταγωγής Μπαπέ.

Δημοκρατία έχουμε, ελευθερία, αμορφωσιά, θρασύτητα, όλα αυτά τα ωραία, αλλά υπάρχει κι ένα όριο στην ασχετοσύνη. Κέσκεσε Μπαπέ; Ένας τρεχαλατζής και με τη μπάλα στα πόδια, αλλά το πιθανότερο είναι να τη χάσει από τον αντίπαλο. Τουλάχιστον αυτό είδαμε στο μουντιάλ.

Όχι, ο Πελέ δεν είναι ο μεγαλύτερος της Ιστορίας. Είναι ο Μαραντόνα. Ποιος Μαραντόνα; Ο μέγιστος είναι ο Γκαρίντσα, ο σύγχρονος του Πελέ. Ο αξεπέραστος μόρτης Γκαρίντσα, που δεν ήξερε τι θα πει δημόσιες σχέσεις, όπως ο συμπατριώτης του Πελέ.

Όπως και να ΄χει ο Πελέ ήταν ο πλήρης ποδοσφαιριστής. Τα είχε όλα. Δεν του έλειπε τίποτα. Δεξί, αριστερό, κεφάλι, ντρίμπλα, πάσα, σουτ. Ο απόλυτος μπαλαδόρος, και γκολτζής.

Σίγουρα ξεχωρίζει παικτικά ο Μπαπέ, που διαθέτει και φάτσα συμπαθέστατη. Το ότι έχει ταχύτητα, σπριντάρισμα και εκρηκτικότητα, αυτά είναι στοιχεία που δεν αποτελούν εγγύηση πως θα εξελιχθεί ίσα κι όμοια με τον Πελέ, τον Κρόυφ, έστω τον Ριμπερί.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ, ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ…