ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Με ρώτησε κάποιος τι είδα στον Ολυμπιακό. Ποιον Ολυμπιακό; Του Λουτρακίου. Του Βόλου. Του Κορυδαλλού; Από την άλλη ο φίλος μου ο Νώντας, 70 χρόνια γάβρος, λέει με σιγουριά ότι η ομάδα είναι χαμένη από χέρι στο νέο πρωτάθλημα. Έτσι την είδε τη δουλειά στο ματσάκι με την ομάδα του Σιόβα.

Βιάζομαι να προτάξω μια κουβέντα. Κύριοι πρόεδροι των μεγάλων ΠΑΕ, επιτέλους! Ασχοληθείτε με τις ομαδιτσές σας, βουλώστε το, κόψτε τις ''δημόσιες σχέσεις'' της συμφοράς. Εμετός κάποιοι υπεύθυνοι επικοινωνίας των ΠΑΕ. Αηδιαστικό πράμα.

Γνωρίζουμε την Ιστορία του Ολυμπιακού. Το παρελθόν του, τις επιτυχίες του, αλλά και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στο ποδόσφαιρο. Όπως, άλλωστε, οοοοολες οι άλλες ελληνικές ομαδάρες. Κι όταν λέμε οοοοολες, εννοούμε όλες.

Αν μια ομάδα, και από τότε που δεν ήταν ΠΑΕ, διακόνεψε την πουστιά στο πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει πως βρήκε λάσκα τη δουλειά. Ε, αφού η διαφθορά έχει ανοικτή την πόρτα σε κάθε πονηρό, και επειδή ποτέ δεν έλειψαν οι αλεπουδιάρηδες πρόεδροι, όλες οι ομάδες έχουν μερίδιο στο λεγόμενο παρασκήνιο.

Επί του θέματος. Με αφορμή το χάλι που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός. Και κάνει μπαμ, διότι ο μεν ΠΑΟΚ με νίκες περνάει στην Ευρώπη αντίπαλο με περισσότερα απ αυτόν κυβικά. Η δε ΑΕΚ με Ουζουνίδη πολύ σωστά δουλεύει πάνω στο σχήμα της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και ο Ολυμπιακός της Κάτω Τούρλας κάθε χρόνο αλλάζει το ρόστερ κατά 80%. Παίρνει 10-15 παίκτες, διώχνει 10-15. Αυτό δεν έχει σχέση με κτίσιμο ομάδος.

Ένα- δυο μονάχα ποδοσφαιριστές, όμως μεγάλης αξίας, παίρνει η σοβαρή ΠΑΕ, επιπέδου Ολυμπιακού. Δεν χρειάζεται τρεις. Υποτίθεται ότι υπάρχει ο σταθερός σκελετός της ενδεκάδας, ο κορμός της. Και πλαισιώνεται με κολώνες που ανεβάζουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του συνόλου. Η παρουσία δυο, όχι απαραίτητα περισσότερων παικταράδων, επηρεάζει αποφασιστικά την απόδοση των ''υποστηρικτών'' συμπαικτών.

Τι κάνει ο Ολυμπιακός. Ενισχύεται με πολλούς και μέτριους. Ανεξήγητοι ''πειραματισμοι''. Και επειδή έχει φιλικές εφημερίδες, οι μεταγραφές πλασάρονται για πρωτοσέλιδες, για μπόμπες οι φούσκες. Αυτό το ανορθόδοξο με τις μαζικές αποχωρήσεις και μαζικές προσθήκες δεν βγάζει.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ…