ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ

 

Ιστορίες ποδοσφαιρικής ντροπής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μια απ' αυτές που κράτησε χρόνια και έπαιζε ξεφωνημένα ήταν η “αδελφική”, μάλλον η “προστασίας” σχέση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό των Βαρδινογιάννηδων και στον ΟΦΗ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Το πράμα βρωμούσε, προκαλούσε, δηλητηρίαζε το ποδόσφαιρο, μέχρι που ο αθλητικός δικαστής Θανάσης Ρουμπής, αεκτζής, άσχετο αυτό, κατέβηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης να ψάξει το μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Σήμερα οι Βαρδινογιάννηδες έχουν αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, ο δε “χορηγός” του ΟΦΗ Θόδωρος Βαρδινογιάννης έχει πεθάνει χρόνια, το 1996, σα σήμερα 21 Σεπτεμβρίου.

Ουδείς ποτέ έδωσε μια επαρκή εξήγηση γιατί κάποιες φορές ο ΟΦΗ, τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Αθήνα, ειδικά όταν αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό γινόταν ένας μανιασμένος αντίπαλος. Ίσως για να διαψεύσει τις φήμες. Ίσως δαιμονιζόταν στο γήπεδο κάτω από την πίεση των οπαδών του ΟΦΗ που ποτέ δεν αποδέχθηκαν αυτό που θεωρούσε βέβαιο όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Για την αλήθεια μιλάνε τα γεγονότα. Και τα γεγονότα δεν έχουν μόνο μια ανάγνωση. Τέλος πάντων, το συμπέρασμα, ας αφήσουμε να το βγάλουμε στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνον δεν κέρδιζε κάποιες φορές τον ΟΦΗ, αλλά σε μιά περίπτωση έχασε κι ένα πρωτάθλημα! Μέσα στη Λεωφόρο! Χρειαζόταν τη νίκη και δεν την πήρε. Από τον ΟΦΗ.

Να αποκαλύψω πράγματα που ποτέ δεν έχουν γραφτεί. Ο Λάκης Πετρόπουλος, προπονητής του Παναθηναϊκού είχε ζητήσει από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να βάλει “κοριούς” στα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας. Ήθελε να πληροφορείται ποιές συγκεκριμένα εντολές σε κάθε παίκτη θα δίνει ο αντίπαλος προπονητής.

Στο περιβόητο παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε τον ΟΦΗ κι έχασε το πρωτάθλημα ο προπονητής της ομάδας του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, ο μακαρίτης Γκέραρντ λέει στους παίκτες του:

- Ξεχάστε τις μαλακίες που κυκλοφορούν. Σήμερα θα γαμήσετε τον Παναθηναϊκό. Σας θέλω σκυλιά.
Όλα αυτά τα άκουγε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και με το σιδερικό στο ζωνάρι όρμησε να βρει τον Μυριοκεφαλιτάκη (στη φωτό με τον Γκέραρντ), τον πιο στενό ποδοσφαιρικό συνεργάτη του αδελφού του Θόδωρου στον ΟΦΗ. Τρία άτομα εμπόδισαν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Τελείωσε το ματς, αλλά ο Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης δεν γλύτωσε. Τον έκανε μπαούλο στο ξύλο ο καπετάν Γιώργης.


Διαβάστε ακόμα:

ΣΟΥΛΕIΜAΝ, Ο ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ