ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο (ΓΝΩΣΤΟΣ) ΘΩΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο ΠΑΟΚ παίζει απόψε στην Λευκορωσία με την πάντα επικίνδυνη και μέ ευρωπαϊκές εμπειρίες Μπάτε Μπορίσωφ. Εύκολη δουλειά. Δεν χρειάζεται να το ψάξει ο Λουτσέσκου. Παίζουμε για το μηδέν. Όπως και να κάτσει η τράπουλα. Μηδέν στην άμυνα, και ό,τι βγει στην επίθεση. Αυτή είναι η τακτική. Και ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κάτω από υπόστεγο θα τη βγάζει ο ΠΑΟΚ, θα κρατάει και ομπρέλα. Γιατί, όχι; Γιατί να ξεχνάει ο Ρουμάνος προπονητής ότι βγήκε κερδισμένος στα δυο κρίσιμα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, χωρίς η ομάδα του να 'ναι στο γήπεδο η πρωταγωνίστρια (φώτο, το 0-1 στο Καραϊσκάκη).

Η μαύρη αλήθεια. Η Ευρώπη είναι εκτός πλάνων για τις ελληνικές ομάδες. Σποραδικές επιτυχίες. Μεμονωμένες νίκες, όχι επίμονη στόχευση για διάκριση. Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πάντα. Μόνο με το πρωτάθλημα η ''μεγάλη'' ομάδα στην Ελλάδα διατηρεί την... αξιοπρέπεια της και το όποιο ειδικό βάρος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό ναι μεν τους ενδιαφέρει η κονόμα της Ευρώπης, αλλά δεν ποντάρουν, δεν επενδύουν στα κύπελλα Ευρώπης. Είπαμε. Ό,τι κάτσει. Ό,τι τσιμπολογήσουν. Επειδή είναι κομματάκι ζόρικο για ελληνική ομάδα να πορευτεί με δυο καρπούζια ανά χείρας. Και πρωτάθλημα, και Ευρώπη. Χαρακτηριστικό ένα γεγονός από το παρελθόν, που επί της ουσίας ισχύει και σήμερα...

....Πρόεδρος στο Αυγάλεω ο Θωμάς Μητρόπουλος, Δεκέμβριος 2004. Η ομαδούλα παίζει στην Αθήνα με την Λάτσιο και ο ΟΠΑΠ σφραγίζει το ματσάκι. Καταρράκτης το κουμάρι στο ''2''. Το Αιγάλεω θα κατέβει με τους αναπληρωματικούς, διότι την Κυριακή έχει κρίσιμο παιχνίδι με την… Καλλιθέα.

Μιλάμε σοβαρά. Μιλάμε με γεγονότα. Σαλτάρησαν οι λατσιάλι πριν έρθουν Αθήνα. Τόσο στη ξεφτύλα μας έχουν, να μας υποτιμάει η ομαδίτσα από το Σίτυ του Ζαμπέτα.
Ο ΠΑΟΚ γαμώ το στανιό μου το θέλει το πρωτάθλημα; Το θέλει. Και ο Ολυμπιακός να το ξαναπάρει. Και η ΑΕΚ να το ντουμπλάρει. Ποια Ευρώπη; Πρωτάθλημα, όμως, πακέτο με διάκριση εκτός συνόρων δεν γίνεται.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ...