ΣΕ ΝΑΡΚΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 

Ένας άντρας και μία γυναίκα φιλιούνται καθισμένοι πάνω στο κρεβάτι. Μία τέτοια σκηνή στο σινεμά, είπε ο μαίτρ των ταινιών θρίλερ και μυστηρίου Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν φτάνει για να κερδίσει την προσοχή του θεατή. Χρειάζεται ο σεναριογράφος να τοποθετήσει και μία ωρολογιακή βόμβα κάτω από το κρεβάτι των δύο εραστών. Ενδιαφέρον μονάχα; Ο σκηνοθέτης θα έχει εξασφαλισμένη την αγωνία του θεατή.

Με μία κουβέντα και απότομα. Στο πρωτάθλημα το έργο έχει αγριέψει, μετά την αφαίρεση τριών βαθμών από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Το πράμα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ, δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό και από το πουθενά, ξαφνικά, απροειδοποίητα, ενημερώθηκε από το γιατρό ότι θα της αφαιρεθεί ένα… κομμάτι του σώματος που έχει προσβληθεί από καρκίνο.

Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα. Παίζουν πλέον όχι οι βαθμοί που κερδίζει μία ομάδα, αλλά αυτοί που χάνει με δικαστικές αποφάσεις. Ήδη, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κυκλοφορούν με μείον βαθμούς. Κι ακόμα είμαστε στην αρχή.

Ποιο είναι το νόημα της ποινής με αφαίρεση βαθμών; Όχι, βέβαια, να τιμωρηθεί η ομάδα, όσο να αντιμετωπιστεί το κακό που προκαλούν οι χούλιγκαν, από τις ίδιες τις ΠΑΕ, από την διοργανώτρια του πρωταθλήματος, από την κυβέρνηση. Να, όμως, που οι αφαιρέσεις βαθμών δεν... φρονηματίζουν.

Τα τελευταία χρόνια είναι έκπληξη σε αγώνα που είναι αντίπαλοι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, να μην γίνουν επεισόδια! Τέτοιας έκτασης με συνέπεια να αφαιρούνται βαθμοί και να γίνονται αγώνες σε άδειες κερκίδες.

Από το 2014 έχουν αφαιρεθεί βαθμούς τρεις φορές από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και δύο από Ολυμπιακό. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μία τρύπα στο νερό. Αντί οι ποινές να φοβίσουν τους ταραξίες, να τους κάνουν λιγότερο… εκδηλωτικούς στα παιχνίδια της ομάδας τους, συμβαίνει το κόντρα πλάνο. Οι ίδιες οι ΠΑΕ ρίχνουν λάδι στη φωτιά μετά τη γνωστοποίηση της ποινής.

Αν το πρωτάθλημα ήταν λαβωμένο με σουγιά όσο αφορά την καχυποψία που παίζει ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου, μετά την ποινή 3 βαθμών στην ΑΕΚ το νέο τραύμα προέρχεται από γιαταγάνι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ''ΘΕΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ'', Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ