Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ... ΜΑΖΟΧΙΣΜΟ

 

Η ομάδα πάει καλά, πολύ καλύτερα απ' όσο θα περίμενε κανείς. Λέω για τον Παναθηναϊκό, και γι' αυτό ο κόσμος ξαναγύρισε στο γήπεδο. Έτσι είναι ο κόσμος. Έτσι ήταν πάντα. Κι έτσι θα είναι στους αιώνες. Δεν αλλάζει με τίποτα το κύτταρο, το χούι, η φτιάξη, πες όπως θες την πρώτη του κατασκευή. Και άσε τους μπαγλαμάδες να το ρίχνουν μια ζωή στις ελπίδες, τις ευχές, τα οράματα και την αλλαγή.

Λέμε για τον οπαδικό κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος όσο να 'ναι διακρίνεται από μια... διαφορετικότητα, ακριβώς γιατί είναι ομάδα εξουσίας. Του πρωταθλητισμού. Κι αυτό δεν παζαρεύεται. Όπως, άλλωστε, και ο οπαδός του Ολυμπιακού. Που σημαίνει ότι βαζέλοι και γάβροι δεν έχουν ένσημα στο... μαζοχισμό. Δεν έχουν συνηθίσει να φεύγουν από το γήπεδο με το χαρτί της ήττας υπογεγραμμένο.

Όλοι οι οπαδοί λίγο πολύ, αν τους κάτσεις στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή, θα διαπιστώσεις πως είναι μαζόχες. Το ξέρουνε και οι ίδιοι, άλλο αν δεν το παραδέχονται. Είναι πολύ βαθύ πράμα το κόμπλεξ αυτοβασανισμού που σέρνει μέσα του ο οπαδός. Ειδικά στις λεγόμενες μικρές ομάδες, που τις λένε έτσι γιατί έχουν μικρό μπούγιο εξέδρας, ο μαζοχισμός βαράει στο κόκκινο.

Απεναντίας, στις δυο κατ' εξοχήν ομάδες εξουσίας, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο οπαδικός μαζοχισμός παίζει σε πολύ μικρούς βαθμούς. Ο κόσμος τους έχει “εκπαιδευθεί” να κερδίζει. Να πρωταγωνιστεί. Και ομάδα της προκοπής να μην έχουν, ζουν στον κόσμο της πρωτιάς. Με το ονειρόδραμα τους.

Γιατί να πάει στο γήπεδο ο οπαδός του Παναθηναϊκού; Για να φύγει με μαύρη ψυχή. Ασυνήθιστος στην ήττα, δεν είναι οπαδός του Πανιωνίου, του Απόλλωνα, του Ηρακλέους και του Ατρομήτου, του Παναιτωλικού και του Λεβαδειακού. Να φάει ξύλο ο βαζέλος από αντίπαλο με μικρότερα κυβικά και να φύγει από το γήπεδο ντοπάροντας το μαζοχισμό του

Ο κόσμος, λοιπόν, του Παναθηναϊκού επέστρεψε στο γήπεδο, αλλά δεν περιμένει το απίθανο από αυτή την ομάδα, να το πούμε κι αυτό. Κανένα Ποτάμι δεν θα γίνει ποτέ εξουσία. Κυβέρνηση θα κάνουν μόνο κόμματα που προέρχονται από τις δυο παρατάξεις, την ΝΔ και τον Σύριζα που είναι μπαστάρδεμα του ΠΑΣΟΚ. Πήρε την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ. Μπράβο στα παιδιά και τον Δώνη, αλλά αυτό το τραίνο δεν βγαίνει έξω από τα σύνορα. Παναθηναϊκός είμαστε, κατεστημένο μια ζωή, με τα ψέματα και τον Αλαφούζο δεν γινόμαστε πάλι αυτοί που είμασταν.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΑΝ