ΠΑΠΑΔΕΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ... ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ!

 

Πρόσφατα, πριν λίγους μήνες, πρόεδρος στον Εθνικό Μελιγαλά ανέλαβε ο ιερέας Βασίλης Διακουμάκος. Τι σχέση έχει με τη μπάλα το ράσο; Το 2017 ο ιερέας Αναστάσιος Σαλαπάτας ίδρυσε ποδοσφαιρική ομάδα στο Βορειοδυτικό Λονδίνο και την ονόμασε ''Άγιος Παντελεήμων''. Το 2016 πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος στον αγιασμό ο παπάς, φανατικός γάβρος, είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού:

- Για το πρωτάθλημα δεν το συζητάω, να δούμε τι θα κάνετε στην Ευρώπη..., ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, γι' αυτό τον λένε θρύλο...

Ο Αργεντινός ιερέας Χουάν Γκάμπριελ, οπαδός της λατρεμένης του Ρασίγκ έχει κτυπήσει τατουάζ την ομάδα του στο ένα μπράτσο και στο άλλο τον Χριστό.. Το 2010 καθαίρεσαν τον πατέρα Χρήστο από το ναό στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ''αιρετικής συμπεριφοράς''γιατί είναι θαμώνας στο γήπεδο της Τούμπας και στα παιχνίδια φοράει το κασκώλ με τα χρώματα του ΠΑΟΚ.

“Παπά, μη ξαναπατήσεις στο γήπεδο! Αμάν, πια. Το έχεις παρατραβήξει”. Αυτή την προειδοποίηση είχαν κάνει το 2013 στον ιερέα οπαδό του Παναιτωλικού, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατεί τον ενθουσιασμό του. Παπάς πράμα κολλάει να αντιδρά στο γήπεδο ίσα κι όμοια με άλλους φανατικούς της Παναιτωλικάρας, ολέ. Με το δίκαιο τους από την Μητρόπολη του ζήτησαν να σοβαρευθεί. Καλό και άγιο το ποδόσφαιρο, κατανοητή η αγάπη για την ομαδάρα, όμως δεν ταιριάζει, πως να το κάνουμε, στην κουλτούρα της ιεροσύνης ένας ρασοφόρος στην εξέδρα να δίνει την εικόνα χούλιγκαν, όπως ο πάτερ-Θάνος στο Αγρίνιο (φώτο).

Στο φινάλε, όσο αγνός κι αν είναι σαν οπαδός ο ιερέας, δεν μπορεί να δηλώνει... πιστός σε μία ομάδα. Να έρχεται, δηλαδή, σε αντιπαράθεση με άλλη, με άλλες ομάδες. Όπως επίσης, ο ιερέας δεν μπορεί να ανήκει σ' ένα κόμμα. Παρά μόνο στη θρησκεία του. Αλλουνού παπά ευαγγέλιο τώρα είναι αν η θρησκεία τα βάζει με άλλο δόγμα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Εβραίοι κατά μουσουλμάνων, μουσουλμάνοι κατά χριστιανών, χριστιανοί ορθόδοξοι κατά παλαιοημερολογιτών, καθολικοί κατά προτεσταντών, βουδιστές κατά..., στοπ! Οι Βουδιστές δεν τα βάζουν με κανένα, ο βουδισμός είναι η πιο ειρηνική θρησκεία.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ...