ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

 

Κρίσιμες, λέει, ώρες στο θέμα της μεταγραφής του Σέρβου Αλέκου, από τον ΠΑΟΚ σε κάποια ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Κάπου στα ηρωικά χώματα που έδρασε ο Λώρενς της Αραβίας. Υπερβολές, για να μην πούμε κάτι άλλο. Γιατί είναι «κρίσιμες», και γιατί να είναι «κρίσιμες» οι ώρες μέχρι το σημερινό ραντεβού του Πρίγιοβιτς με τον Ιβάν Σαββίδη.

Κατ’αρχήν, και στην τελική, το όλο ζήτημα είναι οικονομικό. Και αγωνιστικό, όμως προέχει το οικονομικό, δηλαδή τι συμφέρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και βέβαια τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Να το πούμε αλλοιώς. Δεν είναι ντροπή για τον ΠΑΟΚ να «χαθεί» ο παίκτης. Δεν είναι ντροπή, ούτε προσβλητικό για τον ΠΑΟΚ να αποφασίσει να μην συρθεί στον… ανταγωνισμό με την αραβική ΠΑΕ. Δεν μειώνεται ο ΠΑΟΚ αν εκτιμήσει ότι δεν τον συμφέρει να μπει σε λογική πλειοδοσίας, με τους άραβες που θέλουν τον Πρίγιοβιτς.

Συμφέρει στον ΠΑΟΚ να κρατήσει τον παίκτη με περισσότερα χρήματα απ' όσα προσφέρει το κλαμπ της Τζέντας; Μήπως οικονομικά βολεύει την ελληνική ΠΑΕ να κάνει παντελόνι το πακέτο από Αραβία μεριά; Αυτό είναι το θέμα, και τίποτα άλλο.

Αν, τελικά, ο ΠΑΟΚ ''χάσει'' τον Πρίγιοβιτς, τότε να φροντίσει να μην αιφνιδιάζεται για μια φορά ακόμα. Να είναι έτοιμος σε κάθε ''απρόβλεπτη'' εξέλιξη. Για παράδειγμα γιατί να περιμένει το τέλος του πρωταθλήματος για να αποφασίσει αν θα κρατήσει και με ποιους οικονομικούς όρους βασικούς παίκτες, των οποίων λήγουν τα συμβόλαια σε πέντε μήνες (Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Στάνκχωφ κ.α.).

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΑ