Ο ''ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ'', ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Για όλα φταίει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Γιατί ο Ολυμπιακός έχασε πάλι το πρωτάθλημα, γιατί δεν προχώρησε πέραν από τους «32» στο κύπελλο europa league. Ο γιος του πριν έξι δεκαετίες τερματοφύλακα και μαχόμενου αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης, ο Θεόδωρος είναι αυτός που έχει βάλει στο σημάδι την ομάδα και την κτυπάει σ’ όλα τα μέτωπα. Μιλάμε σοβαρά;

Λέμε αυτά τα λένε στον Ολυμπιακό, θεσμικά και γύρω από την ΠΑΕ πρόσωπα. Ότι ο 54χρονος γενικός γραμματέας της UEFA σε συνεργασία με τον… Σύριζα έχει τον έλεγχο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουτέστιν στην ΕΠΟ και την διαιτησία. Ότι κάνει παιχνίδι αντιολυμπιακό, σε συνεργασία με Σαββίδη και Μελισσανίδη. Αφού πρώτα άνοιξε παρτίδες παρασκηνιακού τύπου με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο.

Στο ντόπιο ποδόσφαιρο ανέκαθεν πρώτος παίκτης στο πρωτάθλημα ήταν η… δικαιολογία. Χάσαμε βρώμικα το πρωτάθλημα. Μας στήνει η διαιτησία. Τέτοια. Τα έχουν πει όλες οι ομάδες. Επειδή όλες παίρνουν τίμια την κούπα. Κι όλες την χάνουν βρώμικα. Μία ζωή.

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης πράγματι είχε τον πρώτο λόγο στις διοικητικές εξελίξεις στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την αλλαγή διοίκησης, και την επιλογή του αλλοδαπού αρχιδιαιτητή. Οι επώνυμοι γάβροι τον κατηγορούν πλέον και για φρονήματα βάζελου. Ότι ποτέ δεν ήταν οπαδός του θρύλου, αλλά ένας κρυφοπαναθηναϊκάκιας.

Στο ποδόσφαιρο ο Θεοδωρίδης μπήκε το 1995, στις διεθνείς σχέσεις του Ολυμπιακού, από τον Κόκκαλη, εποχή που εμφανίστηκε στην ΠΑΕ και ο σημερινός δήμαρχος Πειραιά Μώραλης. Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας της UEFA είναι ένας ψυχρός επαγγελματίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, και στέκεται μακριά από οτιδήποτε θα σκίαζε την καριέρα του. Γεννημένος διπλωμάτης, άτομο χαμηλών τόνων, σίγουρα διαπλεκόμενος, όμως ποτέ δεν στράφηκε εναντίον ελληνικής ομάδος. Όλα, άλλωστε, τα αφεντικά των ελληνικών ΠΑΕ ή εκπρόσωποι τους για κάθε πρόβλημα απευθύνονται και ζητάνε βοήθεια από τον Θεοδωρίδη.

Όσο για την ΠΑΕ Ολυμπιακός; Δεν δίστασε και μία και δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν να κατηγορήσει ανοιχτά ως εχθρό του Ολυμπιακού, ως σύμμαχο αντιπάλων του Ολυμπιακού, τον… Σωκράτη Κόκκαλη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ... ΚΑΡΑΒΙΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ;