ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ… ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 

Ποια η σκοπιμότητα της «Ακαδημίας» που πλέον όλες οι ΠΑΕ διαθέτουν; Είναι μία επένδυση, που ναι μεν την επιβάλλουν οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά κρίνεται χρήσιμη, διότι η κάθε ΠΑΕ έχει την ευκαιρία να δώσει φανέλα σε ποδοσφαιριστές δικής της παραγωγής.

Καμία ΠΑΕ, όμως, δεν είναι σε θέση να απορροφήσει εκ των πραγμάτων όλους νεοσσούς από τα δικά της τμήματα υποδομής. Κατόπιν τούτου, οι περισσότεροι ''απόφοιτοι'' από το φυτώριο της ΠΑΕ θα σκορπιστούν σ’ άλλες ΠΑΕ.

Ποιος αποφασίζει ποιοι ανήλικοι ποδοσφαιριστές αξίζουν να προωθηθούν στην ΠΑΕ ή να αφεθούν ελεύθεροι; Ασφαλώς οι προπονητές των ακαδημιών, πιο συγκεκριμένα ο πλέον υπεύθυνος, ο προϊστάμενος. Να, το πεδίον δράσης του αλεπουδιάρη, που στήνει τη μηχανή…

...Μέσα στους νεαρούς παίκτες που έχουν εκτιμηθεί πώς δεν έχουν μέλλον, να «διώχνεται» κι ένα αστέρι που υπόσχεται πολλά. Κάνει παντελόνι το χαρτζηλίκι ο αρμόδιος προκειμένου να αποφασίσει τη απομάκρυνση του ταλαντούχου, που τον έχει στο σημάδι κάποιος ενδιαφερόμενος, μία άλλη ΠΑΕ.