ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ... ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Τι θα κάνει η Ελλάδα με τις τσούχτρες; Ποντάρουμε πολλά στον τουρισμό, που στηρίζεται στις εκτός παγκόσμιου ανταγωνισμού παραλίες μας. Έχουμε τις καλύτερες θάλασσες, που ο τουρίστας δεν τις θέλει μονάχα καθαρές, αλλά και ακίνδυνες. Χρήσιμη η κουβέντα εν όψει του καλοκαιριού, όπου με το καλό θα πήξουν τα νησιά μας από ξένους τουρίστες.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται παιχνίδι με τις... τσούχτρες. Το 2013, αν είναι δυνατόν, το foreign office της Αγγλίας αμόλησε ταξιδιωτική οδηγία για τις... τσούχτρες στην Ελλάδα. Κάποιος μαλάκας του βρετανικού υπουργείου εξωτερικών δεν είχε άλλη δουλειά, ίσως για να πουλήσει μούρη στους προϊσταμένους του, και τύπωσε φιρμάνι προς Άγγλους τουρίστες. Αν τραβήξετε για τα ελληνικά νησιά, προσοχή στις τσούχτρες, τσιμπάνε! Μήπως η βρωμοδουλειά ήταν στημένη.

Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο οι τσούχτρες και οι μέδουσες δεν είναι επικίνδυνες. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην Γαλλία, περισσότερο στην Ισπανία και, κυρίως, στα νερά της Βρετανίας. Οι άνθρωποι στις χώρες του δεν είναι κοπρόσκυλα να αδιαφορούν για το όποιο πρόβλημα ενοχλεί την κοινωνία. Κυρίως όταν τη ζημιώνει οικονομικά.

Πιθανόν να τα κατάφερναν και με τις τσούχτρες οι Άγγλοι αν ο τουρισμός τους περίμενε φράγκα από τις ακτές. Οι Ισπανοί π.χ. για να προστατεύσουν τους λουόμενους τα δίνουν όλα. Ειδικά σκάφη αλιείας των μεδουσών, με δίχτυα ''οχυρωματικά'' στις ακτές της Ίμπιζας, της Μαγιόρκα, να μην πλησιάζουν οι τσούχτρες.

Βγάζεις το καπέλο στην Αγγλία όταν αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του χουλιγκανισμού. Μιλάμε για συντριβή. Με πολιτική βούληση και επιχειρηματικό σχέδιο τέλειωσε τα πρεζόνια των γηπέδων. Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν οι χούλιγκαν. Εκκλησίες πια τα γήπεδα στην Αγγλία. Κιχ δεν ακούγεται.

Τα ελληνικά υπουργεία δημοσίας τάξεως και αθλητισμού έχουν στα συρτάρια τους εκθέσεις σχετικά με το πως οι Άγγλοι διαχειρίστηκαν το πρόβλημα της γηπεδικής βίας. Κι όμως, το ελληνικό κράτος χρόνια τώρα κάνει το κορόϊδο. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Ίσως εκτιμάται από κάποιες υπηρεσίες, φανερές, μυστικές, ελληνικές, ξένες, ότι στον ωκεανό του πρωταθλήματος είναι χρήσιμη και αρκούντως αποπροσανατολιστική η ύπαρξη θυλάκων χουλιγκανόβιων.

Διαβάστε ακόμα:

Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ…