ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΝΟΥΜΕ ΠΑΤΣΕΣ Η ΕΘΝΙΚΗ

 

Το πρώτο που λέει εκείνος ο οποίος χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του παρακολουθούσε το παιχνίδι Ελλάδος - Ιταλίας είναι η ολοφάνερη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Η μέρα με τη νύχτα. Η αντίπαλος μας κρατούσε με άνεση την μπάλα, η εθνική μας ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ να πάρει την κατοχή. Ένα το κρατούμενο. Το δεύτερο κρατούμενο, που ορίζει τη χαώδη διαφορά των δυο ομάδων, είναι ο τρόπος που η Ιταλία αναπτύσσονταν. Αντίθετα, από την ελληνική ομάδα λείπουν οι παίκτες και οι δυνατότητες του συνόλου για να φτιάξουν μια έστω υποτυπώδη οργανωμένη απειλητική κατάσταση στον αντίπαλο.

Η Ιταλία έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια. Μεγάλο όνομα, με τίτλους παγκόσμιους, που όμως ο κύκλος των χαμένων προσανατολισμών της, την υποχρέωσε μέχρι και να αποκλειστεί από το μουντιάλ του 2018. Σήμερα δείχνει να είναι έτοιμη να επανέλθει με αξιώσεις στη μάχη της βιτρίνας. Αυτά περί της Ιταλίας. Η Ελλάδα;

Δεν υπάρχει η Ελλάδα. Δεν έχει ομάδα, και ο πρώτος που το ''δηλώνει'' φόρα παρτίδα είναι ο προπονητής της. Σε αγώνα έδρας ο Άγγελος Αναστασιάδης έπαιξε μόνο για να μη χάσει. Ίσως με τη σκέψη να μη δεχθεί πολλά γκολ, στην περίπτωση που δεν του βγει το πλάνο.

Συγκεκριμένα. Η εθνική ομάδα ξεκίνησε με οκτώ (αριθμός 8) παίκτες στην άμυνα. Με οκτώ που είχαν αμυντικά καθήκοντα. Ολότελα αδιαφόρησε ο προπονητής Αναστασιάδης για την επίθεση. Τρία σέντερ μπακ, και δυο ''ζευγάρια'' στα άκρα της άμυνας. Δεξιά, ο Ζέκα μπακ(!) που θα βοηθιόταν από τον προωθημένο Μασούρα. Ο αριστερός πλάγιος αμυντικός Σταφυλίδης θα υποστηριζόταν από τον Κολοβό. Το εν λόγω ''αμυντικό δίχτυο'' είχε σκοπιμότητα να μπλοκάρει την Ιταλία η οποία αναμενόταν να προβληματίσει την εθνική με τις πτέρυγες της. Όπως κι έτσι έγινε.

Μέχρι να γίνει το 1-0 στο 23 η Ελλάδα έλεγχε τα μπόσικα. Η ομάδα, όμως, πατούσε σε τεντωμένο σχοινί από τη μια και από την άλλη μίλησε η ανωτερότητα του αντιπάλου. Φάνηκε το σκορποχώρι. Με τον Φορτούνη... κρυφό σέντερ-φορ. Με τον Σιόβα αμυντικό... κόφτη. Ευτυχώς που ο τερματοφύλακας Μπάρκας έσωσε την ομάδα από πολύ βαρύτερη ομάδα.

Αξιοσημείωτο. Ο παοκτσής Άγγελος Αναστασιάδης χρησιμοποίησε 14 διεθνείς και ούτε έναν ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει αυτό; Όχι, βέβαια, ότι ο πρωταθλητής δεν έχει καλές μονάδες. Απλά οι 9 στους 11 είναι συνήθως αλλοδαποί. Με την ευκαιρία: Πάνω από 65% της βασικής ενδεκάδας στις πέντε πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος είναι ξένοι.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ