ΕΥΤΥΧΩΣ, ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ...

 

Ποια είναι η Αρμενία, για να κάνουμε ταμείο; Ομάδα γάμα εθνικής σύμφωνα μα τα μέτρα τα ευρωπαϊκά. Δεν ανήκει καν στο βήτα επίπεδο και επόμενο είναι να κρατάει σταθερά ρόλο κομπάρσου στις διεθνείς διοργανώσεις. Πότε έως σήμερα η Αρμενία δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, ακόμα και στην έδρα της, σε βάρος της Ελλάδος. Χθες, όμως, έριξε τρεις ξεγυρισμενες και γαμώ τις μπαλαδόρικες γκολάρες στο ΟΑΚΑ.

'Αλλαξε κλάση η Αρμενία; Σε καμιά περίπτωση. Απλά ο αντίπαλος της, η Ελλάδα ήταν για τα σκουπίδια. Για πέταμα. Ολοφάνερο το περιορισμένων δυνατοτήτων συμπαθέστατο σύνολο της Αρμενίας, και η απειρία των παικτών της έβγαζε μάτια. Απέναντι στο τσούρμο των αντιπάλων οι Αρμένιοι έπρεπε να κρατούσαν όσο γίνεται τη μπάλα, πράγμα εύκολο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κι όχι σαν λυσασμένοι να κυνηγούν κι άλλο γκολ, μάλιστα μετά το υπέρ τους 2-0.

Όσο μπορούσαν οι Αρμένιοι προσπαθούσαν να... διευκολύνουν τους συναδέλφους της Ελλάδος, με το τυφλό πάθος που έπαιζαν. Έχαναν εύκολα την κατοχή, ενώ θα χάριζαν... πανικό στους γηπεδούχους αν άλλαζαν τη μπάλα, έστω χωρίς να γίνονται επικίνδυνοι. Φαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν τόσο στην πλάκα την εθνική μας και δεν κρατιόντουσαν και μετά το 2-0, ζητούσαν να αυξήσουν το σκορ.

Δεν ήταν μόνο τα τρία γκολ στο τελικό 2-3. Ήταν κι άλλες φάσεις στην περιοχή της εθνικής που έφτιαξαν οι Αρμένιοι. Μια σοβαρή ομάδα, όχι αυτή η μικτή μπυραρίας με το ελληνικό εθνόσημο, δεν επιτρέπει καν να κινδυνεύσει μέσα στα καρέ της, όπως νταηλήκι πήραν τέτοιο δικαίωμα οι παίκτες της Αρμενίας. Ποιοτικά και θεαματικά τα τρία γκολ που πέτυχαν, και τα άλλα τρία που έχασαν, όμως όλα τα λες χαζά αν τα δεχόταν αξιόπιστη ομάδα.

Μια μέρα πριν τη νέα καραξεφτύλα ο προπονητής Αναστασιάδης είπε ''Θα χρειαστούμε βοήθεια από υψηλά, ό,τι αποφασίσει ο Θεός... ''. Δεν λέγονται αυτά αν κάποιος δεν τα πιστεύει. Αν δεν τα εννοεί. Που σημαίνει ότι ο προπονητής σίγουρα νοιώθει πως δεν κερδίσαμε διότι δεν το ήθελε ο παππούς.

Στατιστικό, άσχετο με τη θεία βούληση άνωθεν: Στα τελευταία τέσσερα ματς η εθνική έχασε 9-0 στο α' ημίχρονο. Τρία με Ιταλία, από δύο με Βοσνία, Τουρκία και Αρμενία. Εννέα στη σούμα έναντι ουδενός.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΗΣ