ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΝΑ... ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ

 

Παντοτινό θέμα στην Ελλάδα η βία στα γήπεδα. Κι όλοι οι υπουργοί αθλητισμού εδώ και 45 χρόνια φτιάχνουν νόμους και ρυθμίσεις νόμων, για να αντιμετωπίσουν υποτίθεται τον μέγα εχθρό, τη χουλιγκανοκρατία στα γήπεδα.

Φίλος μου έχει την εξής ιδέα και την προτείνει χωρίς να διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα. Τι να γίνει για να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα. Να σταματήσουν μαχαίρι τα επεισόδια και οι τσαμπουκάδες οργανωμένων κι όχι, μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Να διοργανωθεί πρωτάθλημα χόκεϋ επί πάγου με την συμμετοχή των Θυρών 3, 4, 7, 13, 21, ό,τι παίζει στο κίνημα των φανατικών φιλάθλων, που λένε. Με μία προϋπόθεση.

Να μην επεμβαίνει η αστυνομία όταν στην πίστα θα πέφτει ξύλο π.χ. στο ματς της Θύρας 7 κόντρα στη Θύρα 13. Να τους αφήσουν, με τα μπαστούνια του χόκεϋ να σκοτωθούν. Το ίδιο στο ντέρμπυ της Θύρας 3 του Άρεως ενάντια στη Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Να απαγορευθεί στο γήπεδο να υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρα.

Στόχος, άλλωστε, είναι να χυθεί αίμα στη σάλα. Να πάρουν την εκδίκηση τους οι χούλιγκαν από τους συναδέλφους των άλλων ομάδων, με τους οποίους έχουν προηγούμενα. Να γεμίσουν τα νοσοκομεία από έκτακτα περιστατικά. Μέσα στη σάλα και έξω από το γήπεδο. Αυτό μας ενδιαφέρει, όχι ποια ομάδα θα κερδίσει. Μόνο να βγάλουν τα μάτια τους, να σπάσουν τα πλευρά τους.

Το άλλο. Διαιτητές να ορίζονται εκείνα τα κοράκια που έκαναν χειρουργείο στο πρωτάθλημα. Άλλο ένα πρόβλημα που θα βρει τη λύση του αυτόματα. Πόσοι διαιτητές ποδοσφαίρου θα τολμήσουν να αδικήσουν ομάδα όταν ξέρουν ότι στη συνέχεια θα οριστούν διαιτητές στο πρωτάθλημα χόκεϋ στον πάγο ανάμεσα στους χουλιγκάνους;

Μην πει κανείς πως τέτοια ματς δεν θα τραβήξουν κόσμο. Απεναντίας θα κόβουν πολύ περισσότερα εισιτήρια απ’ ό,τι στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ) ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ