Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΟΓΩ... ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

 

Ο Τσίπρας ήταν με τον ΠΑΟΚ, τώρα που πρωθυπουργός έγινε ο Μητσοτάκης αλλάζουν τα κόζα. Την εύνοια της κυβέρνησης θα την έχει ο Ολυμπιακός. Έχουν αρχίσει να παίζουν τέτοιες μπούρδες. Στα σοβαρά, όχι στην πλάκα. Ο Ιβάν ήταν κώλος και βρακί με τον σύριζα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει όλο το παιχνίδι της ΝΔ. Να, γιατί τα σενάρια βγαίνουν στη σέντρα σ' ένα χώρο όπου κυριαρχεί η καχυποψία. Και δίνονται... εξηγήσεις και δικαιολογίες για το πως τελικά στήνεται η τράπουλα στο πρωτάθλημα.

Η λεγόμενη διαπλοκή, που βέβαια είναι μια πραγματικότητα, δεν επηρεάζει την τύχη μιας ομάδας στο πρωτάθλημα. Οι κάθε ανομολόγητες, αλλά τόσο εμφανείς, σχέσεις επιχειρηματιών με την κυβέρνηση ποτέ δεν είχαν σκοπιμότητα στο ποδόσφαιρο. Αν είναι δυνατόν! Πρόκειται για κόμικ στόρυ να φανταστεί κανείς ότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας αρχίζει αλισβερίσι με κυβερνητικούς ή παρακρατικούς παράγοντες προκειμένου να εξασφαλίσει την... εύνοια από τα κοράκια της διαιτησίας.

Ύστερα είναι και το άλλο. Ποτέ καμιά κυβέρνηση από το 1974 δεν ενδιαφέρθηκε να διαθέτει στο κομματικό της οπλοστάσιο έναν παραγκάρχη. Να δώσει το χρίσμα σε κάποιον της ποδοσφαιρικής πιάτσας, ικανό να στήνει ματς, να ενεργεί παρασκηνιακά αλλά από θέση νόμιμη. Διαφορετικά, όσο γάτος να 'ναι ο αλεπουδιάρης δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη διαιτησία και τα όργανα με αποτελεσματικότητα υπέρ μιας ομάδας, σε βάρος της αντιπάλου της στο κυνήγι της κούπας.

Το πιο εύκολο να κατηγορηθεί η... κυβέρνηση γιατί μια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα. Το πιο βολικό γιατί χάθηκε το πρωτάθλημα από άλλη ομάδα. Πόσο, όμως, αυτές οι κατηγορίες έχουν σχέση μα την αλήθεια; Καμιά σχέση.

Οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ είναι οι πρώτοι που ρίχνουν λάδι στη φωτιά των θεωριών συνωμοσίας. Μαλάκες είναι να παραδεχθούν στους οπαδούς ότι έχασαν το πρωτάθλημα, ότι απέτυχαν; Ξεκάθαρα θα εννοήσουν ότι η... κυβέρνηση χάρισε το πρωτάθλημα, ότι πούστικα το έχασε η δική τους ομαδάρα. Όχι πως δεν γίνονται όργια και στησίματα. Άλλο, όμως, ότι η βρωμοδουλειά έγινε διότι υπάρχει... γραμμή από την κυβέρνηση.

Ήδη, ο τύπος που ελέγχεται από τον Ολυμπιακό... πανηγυρίζει για την εκλογή της ΝΔ. Τα ίδια τα μέσα που χαλούσαν κόσμο γιατί επειδή ο Σύριζα... έσπρωχνε τον ΠΑΟΚ να γίνει πρωταθλητής.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: