ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ... ΟΜΑΔΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ

 

Παικταράς ήρθε στην ομάδα. Μιλάμε για πλάκα αυτό που γίνεται στις μεταγραφές. Κανονική κοροϊδία, μια παράσταση στη σκηνή όπου οι θεατές έχουν τη μανία να φάνε στη μάπα τη σαχλαμάρα. Το άνοστο αστείο. Το γελοίο ανέκδοτο.

Φοβερό. Να πληρώνει ο άλλος με την απαίτηση να τον... δουλέψει ο θιασάρχης. Ο θεατρίνος. Ο χορευτής, ο τραγουδιστής, ο κλόουν του τσίρκου.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται είναι... παικταράδες. Όλοι. Άγνωστοι, μέτριοι, φτηνοί, χωρίς βιογραφικό που να τους αξίζει το... πρωτοσέλιδο. Κάνουν συμβόλαιο με περισσεύματα, με υπολείμματα που δεν χρειάζονται ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμα και με κυβικά περίπου ίδια των ελληνικών ΠΑΕ.

Και πολύ καλά ξηγιόνται τα αφεντικά των ΠΑΕ, που ψάχνονται να καλύψουν τις τρύπες, να ενισχύσουν την ομάδα τους με παίκτες από το πανέρι. Δεν κατάλαβα. Συμμετέχουν σε πρωτάθλημα πατσαβούρα. Εντάξει, δεν θα τα χαλάσουμε με τις ομάδες, είναι ομαδάρες. Μιλάμε για το πρωτάθλημα που δεν προσφέρεται για υψηλές επενδύσεις. Χαμένα λεφτά να ξοδευτούν σε παίκτες αξίας. Λεφτά που δεν θα γυρίσουν πίσω, στο ταμείο και των πιο εμπορικών ντόπιων ΠΑΕ.

Ο Πορτογάλος Ρούμπεν Σεμέδο (φώτο) που ήρθε στον Ολυμπιακό. Την άλλη μέρα κιόλας έγινε ηγέτης στην άμυνα. Πριν τον δούνε σε κανονικό αγώνα. Πριν περάσει ένα άλφα διάστημα. Έτσι συμβαίνει μ΄ όλους τους καινούργιους στην κάθε ομάδα. Πολυδιαφημίζονται. Δεν υπάρχει κανένα ερώτημα, π.χ. αν δεν τον έπαιρνε η τάδε ελληνική ομάδα σε ποια άλλη θα πήγαινε; Ποια προοπτική έχει ο παικταράς, ένας ακόμα από τις δεκάδες, τις εκατοντάδες που ήρθαν στην Ελλάδα και χάθηκαν κάπου στο δρόμο.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΝΔ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ... ΑΛΛΑΞΕ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ