ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ ΤΟ... VAR

 

Είναι πέναλτυ ή όχι; Ούτε η απόφαση του διαιτητή μετράει. Τελεσίδικα θα αποφασίσει βέβαια η μαυροφόρα, αλλά προηγουμένως θα δει, ίσως να ξαναδεί και δυο και τρεις φορές την επίμαχη φάση. Στο μόνιτορ που ο ηλεκτρονικός ''βοηθός διαιτητής''θα του δείξει σε επανάληψη την επίμαχη φάση. Το video assistant referee, δηλαδή το var.

Η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος; Το ματς θα διακοπεί προσωρινά και για λίγα μόλις λεπτά για να συμβουλευτεί τον ''βοηθό'' του, πιο σωστά το εργαλείο που γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα. Από το προσεχές πρωτάθλημα.

Αυτό το βαρ θα κάνει μεγάλες χαλάστρες. Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Βαρ σημαίνει αλήθεια κι όλοι τέζα. Βουλώνει στόματα, δηλαδή. Και φτιαγμένος να είναι το κοράκι, δεν είναι μαλάκας να ''ερμηνεύσει'' ΄όπως γουστάρει την εικόνα στο var. Άρα, το σπάσιμο για τον τρελαμένο της εξέδρας που δεν αντέχει την αλήθεια. Που μια ζωή την έχει βρει με την καχυποψία και τη συνωμοσία.

Ποιοι είμαστε, ρε, λες και δεν γνωριζόμαστε. Γεννημένοι στο παράπονο και την κλάψα. Δεύτερη φύση μας έχει γίνει η διαμαρτυρία, η καταγγελία για πράγματα τα οποία εμείς φταίμε. Μάθαμε, όμως, να τα ρίχνουμε στους ''άλλους''. Μ' αυτή τη μιζέρια μεγαλώσαμε. Να μανουριάζουμε. Και τώρα;

Τώρα θα μας ξεβρακώσει το πούστικο var. Θα μας κόψει τον... τσαμπουκά να παίρνουμε πρέφα αυτά που μαγειρεύονται στο προσκήνιο σε βάρος της ομαδάρας μας. Τι να λέμε; Ότι ο σφυρικτράκιας τα έχει πάρει; Ένα, δυο, τρία- γαμιέται η διαιτησία;'' Φοβερά πράγματα. Μας παίρνουν το φαγητό από το στόμα. Την τροφή που έναν αιώνα μας τάιζε.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤ0... 3-0 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ