ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ... ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

 

Μια ΠΑΕ από την Λεμεσό της Κύπρου κληρώθηκε με άλλη ποδοσφαιρική εταιρεία από την Θεσσαλονίκη της Ελλάδος. Κάποια άλλη από την Σλοβακία με τον Ατρόμητο (φώτο). Και λένε ότι αυτές οι ομάδες έπαιξαν στην... Ευρώπη. Ότι είναι ομάδες... ευρωπαϊκές. Σα να τις βάζουμε στο ίδιο επίπεδο με τις αληθινά ευρωπαϊκές, δηλαδή εκείνες που θα ξεχωρίσουν στα δυο κύπελλα Ευρώπης, εκείνες που μ' άλλες από τον αφρό θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στα ημιτελικά, στον τελικό, που θα σηκώσουν την κούπα. Όλες οι ομάδες, στραβές, κουλές, κουτσές στον άγιο Παντελεήμονα, στον προστάτη των αναπήρων.

Ο άγιος πράγματι θεραπεύει τους ανάπηρους, διότι είναι και γιατρός, αλλά δεν βοηθάει κανέναν ψεύτη. Να ξέρουμε τι λέμε. Είναι ψέμα να σαλιαρίζουν οι παραμύθηδες ότι παίζει στην Ευρώπη, ότι προκρίθηκε στην Ευρώπη, μια κάποια ομαδούλα που απλά και για λόγους... τυπικούς, σχεδόν γραφειοκρατικούς συμμετέχει στα προκριματικά για να μπει σε όμιλο των δυο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Βλέπεις την ατέλειωτη λίστα των ''ευρωπαίκών'' άγνωστων εντελώς ομάδων και έρχεσαι στα ίσα σου. Ποιες είναι αυτές οι ομαδίτσες του σωρού, που δεν τις έχουν ακούσει ούτε στον τόπο τους; Είναι αυτές που δεν υπάρχουν στο χάρτη. Κι' αυτές και οι... επόμενες που θα συναντήσουν οι ελληνικές αν περάσουν στον επόμενο γύρο.

Κακά τα ψέματα, και δεν τολμάς να τα πεις στον άγιο Παντελεήμονα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές. Το ''Μέχρι εδώ''. Το ''Δεν σε παίρνει παραπέρα''. Ευρωπαϊκή ομάδα να πεις εκείνη που ξεκινάει και έχει αληθινά τα κότσια και τα κυβικά να φτάσει κάπου. Όχι εκείνη που θα αποκλείσει αντίπαλο ανάπηρο, κάποια επιπέδου γειτονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ