Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Δεν είναι απίθανο να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το champions league. To είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ. Σημασία έχει πως την είπε αυτή την κοτσάνα. Στην πραγματικότητα... δεν την είπε, αλλά τον ρώτησαν στην Πορτογαλία αν είναι δυνατό να πάρει την κούπα της Ευρώπης ομάδα του επιπέδου Μπενφίκα, Πόρτο, Ολυμπιακού. Τι να απαντήσει ο άνθρωπος; Έκπληξη θα ήταν να πει ''Αστειεύεστε... ''. Στο φινάλε είναι υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η Ελλάδα το 2004 πήρε το ευρωπαϊκό. Η εθνική ομάδα, όμως, δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση, όπως είναι μια ΠΑΕ. Η εθνική ομάδα χώρας ποδοσφαιρικά ισχυρής σε μουντιάλ ή Ευρώ πιθανόν, και συμβαίνει, να μαλακιστεί. Απίθανο να συμβεί σε ανώνυμη εταιρεία, μάλιστα όχι σε μια και δυο, αλλά σε 5 και 10 την ίδια σαιζόν, ώστε να βρει την ευκαιρία να κάνει την έκπληξη η κατώτερη ομάδα σε κυβικά, π.χ. Ολυμπιακός.

Η Πόρτο πήρε το champions league το 2003. Πριν μιάμισυ δεκαετία plus. Εποχή διαφορετική και που η Πόρτο ήταν πολύ καλύτερη σε σύγκριση με το σήμερα. Η Πόρτο, άλλωστε, δεν έχει πλέον τόσο υψηλό στόχο. Δεν την παίρνει οικονομικά, επιχειρηματικά, να ανταγωνιστεί την Ρεάλ και την Μπάρτσα, την Λίβερπουλ και την Σίτυ, την Παρί και την Μπάγερν.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός μπορεί να κτυπήσει το champions league. Όπως και ο Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ να κάνουν πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και να στερήσουν τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Θα χρειαστούν, όμως, για μια πενταετία να δεκαπλασιάσουν τις ετήσιες επενδύσεις τους στο ρόστερ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ