Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ... ΕΧΑΣΕ

 

Έκπληξη μεγατόννων, λέει. Υπερβολές. Αποκαθήλωση της dream team. Ανοησίες. Σοκ παγκόσμιο στο μπάσκετ η ήττα των ΗΠΑ από την Γαλλία. Προσωπικά, να μου επιτρέψετε να δηλώσω, πως δεν σοκαρίστηκα. Ούτε καν εντυπωσιάστηκα. Και γιατί; Δεν συνέβη κάτι το τρομακτικό και απίθανο και ανεπανάληπτο.

Να, η μεγάλη αλήθεια σ' αυτό που αποκαλείται αθλητισμός. Σ' αυτό που διαδραματίζεται στο γήπεδο, με αντιπάλους δυο ομάδες. Ο ένας θα κερδίσει, άρα ο άλλος θα χάσει και τούτο το γεγονός δεν σημαίνει τίποτα, επί της ουσίας. Τίποτα.

Τι έχασε, για να κάνουμε ταμείο, η αμερικάνικη ομάδα; Εγώ θα σου πω. Τί-πο-τα. Κι όταν λέμε τίποτα εννοούμε τί-πο-τα. Και η Γαλλία τι κέρδισε που πήρε το ματς; Πάλι εγώ θα σου
πω. Η Γαλλία, λοιπόν, κέρδισε αυτό που κέρδισε η Ελλάδα, στην προηγούμενη ήττα των ΗΠΑ, το 2006. Δηλαδή; Να έχει να λέει ότι εμείς νικήσαμε μια φορά την Αμερική. Τίποτα περισσότερο.

Στο μπάσκετ μακράν η Αμερική είναι πρώτη στον πλανήτη και θα παραμείνει στην κορυφή τα προσεχή 517 χρόνια. Η δε Γαλλία με την πρώτη νίκη της επί των ΗΠΑ εδώ και εκατό χρόνια ποτέ δεν πρόκειται να ανεβεί στην πρωτιά. Άρα;

Άρα, η Αμερική θα χάσει τον πόλεμο στο Βιετνάμ, αλλά ποτέ την πλανηταρχία. Η Αγγλία ένα μουντιάλ μόνο πήρε, το 1966, κι αυτό βρώμικο, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο. Έχει το πιο εμπορικό πρωτάθλημα και κονομάει τα περισσότερα δις. Δεν υπάρχει καμιά ήττα των ΗΠΑ στο μουντομπάσκετ. Πλάκα κάνουμε; Εκτός κι αν διαβάσουμε το αποτέλεσμα 89-79 σαν ήττα του αμερικάνικου μπάσκετ.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ... ΧΑΝΕΙ