Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΔΩΝΗ

 

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η παρουσία του προπονητή Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό. Επόμενο. Πρώτα- πρώτα γιατί να θέλει ο ίδιος να παραμείνει όταν μ' αυτόν η ο μάδα δεν τσουλάει; Όσο συνεχίζει, τόσο χάνει πόντους, πράμα που είναι αυτοκτονικό στην επαγγελματική του καριέρα.

Από την άλλη, ποιο να είναι το όφελος του Παναθηναϊκού, με την παραίτηση ή την αποχώρηση του συναινετικά; Το αγωνιστικό πρόβλημα υπάρχει στην ομάδα και ο μόνος υπαίτιος δεν είναι ο δοκιμασμένος και πετυχημένος Δώνης. Στον Παναθηναϊκό πρτυχημένος, όχι σ' άλλη ομάδα. Η πορεία στο περασμένο πρωτάθλημα πιστώνεται, και δικαιολογημένα, στον Δώνη.

Το πρόβλημα, λοιπόν, αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται, βρεθεί εκτός στόχων, δεν το έχει ο προπονητής, αλλά η ΠΑΕ. Που θα ''υποχρεωθεί'' και να αποζημιώσει τον Δώνη, αν τον απολύσει, και να τον αντικαταστήσει μ' άλλον, με συνέπεια ποια; Να παραδώσει την ομάδα σε περισσότερο... ακατάλληλο προπονητή.

Το μοναδικό ''κέρδος'' στην αλλαγή προπονητή για την ΠΑΕ, όχι ακριβώς και για την ομάδα, θα είναι ο... χρόνος. Δυο τρεις εβδομάδες, όχι περισσότερο, να κάνει υπομονή ο κόσμος ελπίζοντας το καλύτερο.

Μεθαύριο είναι το ''ντέρμπυ'' με τον Ολυμπιακό. Από που κι ως που ντέρμπυ, όταν σήμερα ο Παναθηναϊκός είναι το φάντασμα της Ιστορίας του; Για τους φανατικούς, αλλά και τα όργανα, το παιχνίδι αντιμετωπίζεται όπως στο... παρελθόν και γι' αυτό έχουν ορίσει ξένο διαιτητή.

Το ότι επί της ουσίας δεν είναι ντέρμπυ, μια αναμέτρηση ισάξιων αντιπάλων, δεν αποκλείει την έκπληξη. Τη νίκη του Παναθηναϊκού. Πως, όμως, θα δεχθεί η εξέδρα μια ακόμα... αποτυχία της ομάδας; Μια ακόμα ντροπή, όπως το 4-0 του Άρεως την περασμένη Κυριακή. Κι αν παρέμεινε ο Δώνης, που μετά τη τεσσάρα στη Θεσσαλονίκη άφησε ανοικτό το θέμα της παραίτησης του, μετά τη λήξη του ΄΄ντέρμπυ'' για πόσες... ώρες θα βρίσκεται ακόμα στον πάγο;

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΣ