ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΤΣΟΣΥΝΗ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΑΡΕΣ

 

Δεν είναι μαγκιά να γίνει κάποιος αφεντικό σε ΠΑΕ χωρίς να πληρώσει μια. Όπως στην περίπτωση του Αλαφούζου που πήρε τον Παναθηναϊκό στο τζάμπα. Στο απόλυτο τζάμπα. Στο μείον τζάμπα. Ο Μαρινάκης, δηλαδή, που ξηλώθηκε κανονικά για να εξαγοράσει το πακέτο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήτανε το κορόιδο;

Μην τη μπερδεύουμε την κουβέντα με ακατάλληλες για ανηλίκους συγκρίσεις. Στο φινάλε ο Μαρινάκης βγήκε κερδισμένος με την εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο, ενώ ο Αλαφούζος το 'χει σκυλομετανοιώσει και είναι να τον κλαίνε οι τσιπούρες του Αιγαίου πελάγους.

Από το πουθενά έγινε επικυρίαρχος στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος. 'Οπως στο παρελθόν ο Ψωμιάδης στην ΑΕΚ, ο Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ. Όπως και ο Ντέμης Νικολαϊδης στην ΑΕΚ. Μια τέτοια μπούκα είναι η ντροπή της ΠΑΕ. Επειδή δεν την αναλαμβάνει κάποιος επιχειρηνατίας σαν επιχειρηματίας, αλλά ως... σωτήρας. Ανεύθυνα, δηλαδή. Γίνεται η πρώτη μούρη, πουλάει λατρεία για την ομάδα και επί της ουσίας δεν έχει υποχρεώσεις. Ακόμα κι αν χρεοκοπήσει την ανώνυμη εταιρεία. Επειδή είναι ο γκόμενος της ομάδας, ο εραστής της, όχι ο νταβατζής της.

Στην Ελλάδα δεν έχει θέση ακόμα ο μεγαλομέτοχος που έχει ανάγκη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτός που δεν θα αυτολανσάρεται ως κομματάρχης, ως υποψήφιος πρωθυπουργός, ο οποίος είναι πολιτικός καριέρας, εδώ και χρόνια κατά σύστημα πολιτικός, μόνον πολιτικός, αλλά δεν δηλώνει... πολιτικός καριέρας.

Έτσι και οι προεδράρες των ντόπιων ΠΑΕ. Δεν έγιναν αφεντικά για να κερδίσουν χρήματα. Λες και είναι ντροπή η επιχειρηματικότητα στη μπάλα. Διαχειρίζονται εκατομμύρια, αγοράζουν , πουλάνε, επενδύουν και εισπράττουν, και πολύ καλά κάνουν, αλλά από αγάπη στην ομάδα το κάνουν, όπως οι οπαδοί στην εξέδρα.

Ο Αλαφούζος. Καμιά σημασία αν έβαλε ή όχι το χέρι στην τσέπη για να γίνει μεγαλομέτοχος. Κρίνεται ως διαχειριστής του Παναθηναϊκού. Διότι αυτό είναι. Αν έχασε λεφτά, αν έγινε η ομάδα το μαρτύριο της ζωής του, δικό του θέμα. Δεν θα τον λυπηθεί κανείς. Απεναντίας θα τον κρίνει αποτυχημένο και χωρίς ελαφρυντικά, αδιαφορώντας για την προσωπική του χασούρα και γιατί τραβάει μόνος του το Γολγοθά.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΩΝΗΣ, ΑΛΛΑ...