Η ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ Η... ΣΦΑΓΟΥΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Και τώρα η ΑΕΚ περιμένει τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα, να τον κερδίσει και να πάρει φωτιά το Κορδελιό του πρωταθλήματος. Παρατραβηγμένο να το λες. Για να ανάψουν τα αίματα στην κορυφή της βαθμολογίας δεν είναι αρκετό να γεννηθεί ένα ψευτοθρίλερ ανταγωνισμού από τα φαβορί και τα αουτσάιντερ. Χρειάζεται να παίζεται και μπάλα. Ποδόσφαιρο που να ξεσηκώνει τον άλλον στην εξέδρα, να τον πετάει ψηλά από τον καναπέ.

Κέρδισε 1-0 χθες και στο Αγρίνιο η ΑΕΚ, στο γήπεδο όπου στο περασμένο πρωτάθλημα είχε χάσει 2-1. Ασφαλώς ήταν καλύτερη από τον κατώτερο σε σύγκριση με πέρυσι Παναιτωλικό, και σα να πείθει πως ξεπερνάει τη γκάφα να ξεκινήσει με προπονητή(;) τον Πορτογάλο Καρντόσο. Κι αν καταφέρει να πάρει στο ΟΑΚΑ και τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, θα ''σβήσει'' τη γκέλα της πρεμιέρας, την εντός ήττα από την Ξάνθη. Θα ισοβαθμίσει με τον ΠΑΟΚ, ακόμα κι αν αυτός καθαρίσει σήμερα στην Τούμπα με τον Άρη.

Αυτό, ναι, είναι ντέρμπυ με τα όλα του. Το ΠΑΟΚ- Άρης, που θα προηγηθεί του στους τύπους και στα χαρτιά ντέρμπυ Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού. Αήττητος πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες 1-1. Τρία εκτός έδρας 1-1 και η μόνη απώλεια εντός ήταν με τον Άρη (φωτο).

Μόνο έκπληξη δεν θα είναι να πάρει αποτέλεσμα, ακόμα και νίκη ο Άρης. Κι αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα αποτελεί αληθινή του επιτυχία. Γιατί το παιχνίδι είναι φωτιά, είναι ντέρμπυ. Η όποια πρόβλεψη και να ανατραπεί θα κάτσει ως αποτέλεσμα αναμενόμενο.

Δεν ισχύει το ίδιο και στην αναμέτρηση Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού. Γιατί είναι μάλλον απίθανο ο Παναθηναϊκός να μπει σε τροχιά... Παναθηναϊκού κι αν πετύχει την έκπληξη. Να κερδίσει τον ''αιώνιο αντίπαλο''.

Το πρωτάθλημα έχει ανάγκη από αληθινούς διεκδικητές, όχι λείψανα ομάδων που δεν πρόκειται να αναστηθούν αν ξεγελάσουν, επειδή θα τραβήξουν ένα χαμόγελο μέσα από τον τάφο.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΞΙΖΕ Η ΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ...