ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ; ''ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 

Την προηγούμενη δόση που ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιούσε για έδρα το ΟΑΚΑ. Έπαιρναν σε κάθε αγώνα 600 εισιτήρια οι νταήδες της εξέδρας, αυτοί οι 120-170, όχι περισσότεροι, λοχαγοί και επιλοχίες των χούλιγκαν, και τα πουλούσαν για πάρτη τους. Και οι ίδιοι έμπαιναν νταηλίκι έμπαιναν στο γήπεδο. Ό,τι λέω. Και ο διευθυντής της αστυνομίας της Κηφισίας έκανε το κορόιδο. Ό,τι λέω. Επειδή δεν ήθελε να βρει το μπελά του. Μη βρεθεί... κατά λάθος τραυματισμένος ο αρχιμπάτσος.

Στην επικαιρότητα πάλι και πάντα η βία στα γήπεδα. Το πρώτο που βγαίνει από το στόμα του εκάστοτε υφυπουργού αθλητισμο .Ότι θα κτυπήσει την βία. Ποτέ κανείς αρμόδιος και ειδικός δεν έλαβε υπ' όψιν γιατί υπάρχει γήπεδο στο πρωτάθλημα για την αλητεία των χούλιγκαν. Και γιατί, επιτέλους, δεν την ξεριζώνουν.

Σα σήμερα 30 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το πρώτο παραμύθι φούρναρης επαγγελματικό πρωτάθλημα, το 1979. Μιλάμε για εντελώς γραφική κατάσταση. Χωρίς πλάκα αυτά δεν θα γινόντουσαν ούτε στην Ουγκάντα. Και σε καμία Ταγκανίκα. Δίχως να αλλάξει τίποτα επί της ουσίας μπαίνει μπροστά το πρώτο πρωτάθλημα των ΠΑΕ, δηλαδή των εταιρειών, όχι των σωματείων, όχι των συλλόγων, όπως συνεχίζουν να αποκαλούν τις ομαδάρες τους. Λες και δεν γύρισε σελίδα το ποδόσφαιρο! Μπήκαν επιχειρηματίες βαρβάτοι στις ομάδες αλλά, επαναλαμβάνω, στα ίδια χνάρια του ερασιτεχνισμού, του αμειβομένου ποδοσφαίρου.

Σα σήμερα επίσης, 30 Σεπτεμβρίου, το 1962, ξεκίνησε το πρώτο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής. Μόνιμη κατηγορία, δηλαδή, όχι κάθε χρόνο να μαζεύονται αυτές κι εκείνες οι ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα του κέντρου και της περιφέρειας. Όπως είχε προηγηθεί το 1959, το πρώτο, σε μόνιμη βάση, πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής.
Πρόσεξε φάση, για να αντιληφθείς ότι στην Ελλάδα ακόμα είμαστε στο 1962. Τότε, λοιπόν, γίνεται η Β΄ εθνική, με 4(!) ομίλους και 56(!) ομάδες. Δηλαδή; Καμία σκέψη επιχειρηματική αλλά και ποδοσφαιρική. Μόνο πως θα βολέψουμε ομάδες, μην παραπονιέται κάποια περιοχή της χώρας.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, Μάρτιος 2012. Οι χούλιγκαν μπουκάρουν κάποια στιγμή, στους επισήμους(!), όσο το αποτέλεσμα είναι 0-0. Στη συνέχεια ο Αμπντούν κάνει το 0-1 και λόγω των τσαμπουκάδων, μη λέμε λεπτομέρειες, ο Κάκος διακόπτει το ντέρμπυ.

Ένας γάβρος χουλιγκάνος πριν καν απομακρυνθεί από το στάδιο, αντιλαμβάνεται ότι βρωμάει η δουλειά και κρύβει το κασκώλ κάτω από τα ρούχα του. Δεν πρόλαβε, τον πήραν πρέφα και τον έχωσαν στο πούλμαν, όπου εκεί μέσα τον κακοποίησαν σεξουαλικά. Με το πούλμαν αυτό η παρέα των πράσινων χούλιγκαν πήγαν αργότερα στο γάμο «συντρόφου» τους βάζελου.
Το ποδόσφαιρο στη Ελλάδα δεν είναι επαγγελματικό. Δεν είναι επιχειρηματικό. Το ποδόσφαιρο είναι «προεδρικό». Η ομάδα είναι για πάρτη του προέδρου. Και ο πρόεδρος δεν είναι για το ποδόσφαιρο, είναι για να παίζει μπάλα αυτός, γι’ αυτό βρίσκεται σε κατάσταση ισορροπίας με το χουλιγκαναριό.

Διαβάστε ακόμα:

ΒΑΡΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ