ΤΟ ''ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ'' ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΛΕΠΤΟ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟ

 

Η αβάστακτη απογοήτευση για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Η ανεξήγητη κακή απόδοση του απέναντι σ' έναν χειρότερο αντίπαλο. Η απρόβλεπτη εξέλιξη του παιχνιδιού που λες είχε στηθεί για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στο ματς της χρονιάς, αφού ο στόχος ήταν να φάει την τρίτη θέση του ομίλου από τον Ερυθρό Αστέρα. Κι όμως, στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα που σερνόταν, που δεν γινόταν να παρουσιαζόταν τόσο διαλυμένος και εκτός αγώνα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε απροετοίμαστος. Παικτικά και, κυρίως, ψυχολογικά. Τι να συμβαίνει;

Γιατί ο Ολυμπιακός της Ευρώπης, ο αήττητος τούτη τη σαιζόν μετά από 7 συναντήσεις, ειδικά με τον Αστέρα ήταν ένα μάτσο χάλια; Πιο κακός απ' ό,τι ενάντια με τον Παναθηναϊκό. Το ''ντέρμπυ'' που υποχρέωσε τον Μαρτίνς να κάνει δραστικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Γιατί, όχι; Και ο προπονητής συνέχισε το rotation και στην πρωτεύουσα της Σερβίας. Η έκπληξη.

Για να κρατάει το ρυθμό της η ομάδα είναι θεσμός το rotation στο πιο επαγγελματικό των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, στο μπασκετικό ΝΒΑ των ΗΠΑ. Για να κάνει, όμως, τις αλλαγές παικτών μια ομάδα χρειάζεται ρόστερ δυνατό, πλήρες και... επαγγελματικό. Όχι στο αλά made in Greese, όπου ο παικταράς που δεν είναι βασικός μπαίνει με τη μουτσούνα του στο γήπεδο όταν τον ρίχνει στη μάχη ο προπονητής. Παραμιλώντας ''Τώρα με θυμήθηκε, να καθαρίσω εγώ τα σκούρα... ''.

Γιατί απέφευγε το rotation ο Μάρτινς και γιατί το έβαλε στο πρόγραμμα μετά την άθλια εμφάνιση και τη γκέλα με τον Παναθηναϊκό; Συνήθως και κατά βάσιν μια ομάδα παίζει με τους ίδιους διότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του πάγκου. Στις ρεζέρβες. Τέλος πάντων, αυτό που μετράει και πιθανότατα θα κοστίσει είναι η ήττα με 3-1 στο Βελιγράδι και ο τρόπος που ήρθε με τη... βοήθεια του Ολυμπιακού.

Δεν ισχύει η ''δικαιολογία'' πως όλα γύρισαν ανάποδα επειδή ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα. Όταν η ομάδα προηγείται 1-0 εκτός και αποφασίζει στην υπόλοιπη μισή ώρα να παίξει αμυντικά, τι ένδεκα, τι δέκα. Το ίδιο είναι. Πολύ περισσότερο όταν ο αντίπαλος με σπασμένο ηθικό ψάχνεται και παραμένει εκτός παιχνιδιού.

Σε τρία λεπτά ο Ολυμπιακός δέχθηκε δυο γκολ. Το 1-1 έγινε 3-1. Το κακό, όμως, δεν ήταν το μαύρο τρίλεπτο, αλλά τα τελευταία 35 λεπτά, όπου ο Ολυμπιακός και με του εννέα παίκτες του, εκτός του Σα, έβαλε στο παιχνίδι τον Αστέρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ