ΠΟΙΑ ΙΤΑΛΙΑ; ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ... ΒΟΣΝΙΑ

 

Το πρώτο ματς που έδωσε η εθνική Ελλάδος ήταν Απρίλιο του 1929 στη Λεωφόρο, με αντίπαλο την Ιταλία. Όχι ακριβώς με την κανονική εθνική Ιταλίας, αλλά με κάποιους δεύτερης επιλογής ποδοσφαιριστές από Ιταλία. Επόμενο. Ακόμα η Ελλάδα μας δεν είχε σκάσει μύτη ποδοσφαιρικώς. Να σημειώσουμε μόνο ότι η ΕΠΟ συστήθηκε το 1926 και το επόμενο έτος έγινε το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδος, χωρίς τη συμμετοχή Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Απόψε στη Ρώμη θα βρεθούν αντίπαλοι Ιταλία και Ελλάδα και, όσο βαρύ να ακούγεται, ποδοσφαιρικώς σε σύγκριση με τα διεθνή αγωνιστικά στάνταρ, παραμένουμε στο... 1929. Τότε, στην παρθενική της εμφάνιση η εθνική είχε χάσει μόνο 4-1 από την Β' Ιταλίας και σήμερα... τρομάζει και τελικά δεν καταφέρνει να κερδίσει στην Αθήνα (1-1) το... Λίχτενστάιν. Μη ξεχνάμε τις ήττες από Νησιά Φερόε.

Τι να δεις το βράδυ στο Ιταλία- Ελλάδα. Για ποιο λόγο να πάρεις θέση απέναντι από το γυαλί της τηλεόρασης. Εκεί πήγε το πράμα, η Ελλάδα να βγει πρώτη στην Ευρώπη πριν 15 χρόνια και να ξαναγυρίσει στα ίδια. Και στα πιο κάτω της.

Προκριματικός όμιλος ευρώ 2020 και μετά από έξι αγώνες η Ελλαδίτσα κυκλοφορεί με το κεφάλι στις κάλτσες. Μόλις πέντε βαθμούς και χωρίς τύχη πρόκρισης πολύ ενωρίς, πριν καν ιδρώσει. Το αποψινό είναι η... ρεβάνς με τους Ιταλούς που στο Καραϊσκάκη τον περασμένο Ιούνιο πέρασαν 3-0 χαλαρά.

Τέλος πάντων, τι να κάνει με την Ιταλία η Ελλαδάρα; Σε παρακαλώ. Το καυτό ματς είναι το εντός την προσεχή Τρίτη με την Βοσνία. Με τα φρέσκα χάλια ποιος να ασχοληθεί και τι να πει για μια ακόμα αποτυχία κόντρα στην Ιταλία, με το 6Χ6. Η εθνική θα έχει την πίεση για αποτέλεσμα με την Βοσνία.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ, ΤΑ ΒΟΥΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ