Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗ... ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

 
Ο Ολυμπιακός ασελγούσε με τους διαιτητές για 20 χρόνια. 
Ο Ολυμπιακός δεν ασελγούσε με τους διαιτητές για 20 χρόνια. 
Ποιο από τα δυο είναι σωστό; Αν έχεις το κουράγιο να μάθεις τη σωστή απάντηση, θα χρειαστεί να με διαβάσεις προσεκτικά. Το θέμα, λοιπόν, από τα ΜΜΕ μπήκε στο τραπέζι γιατί κάποιος καλός κύριος από την Κύπρο, παράγοντας του Απόλλωνα Λεμεσού, είπε ''Ο Ολυμπιακός ασελγούσε με τους διαιτητές για 20 χρόνια''. Και καπάκι, ο ίδιος ο καλός κύριος είπε, μετά από απολογίας του στον κύριο Μαρινάκη(!), όχι παίζουμε, ότι ''Ο Ολυμπιακός δεν ασελγούσε με τους διαιτητές για 20 χρόνια''.
Λοιπόν. Ο Ολυμπιακός διέπραττε για δυο δεκαετίες ανήθικες, ανώμαλες σεξουαλικές επαφές με τις μαυροφόρες, ναι ΄ή όχι; 
Δεν υπάρχει απάντηση. Γιατί; Επειδή τίποτα δεν είναι σωστό και αληθινό από μια κουβέντα του όποιου. Ακόμα κι ενός Φανούρη, που δεν τιμάει το όνομα του άγιου και μεγαλομάρτυρα. Ποτέ, ούτε μια φορά ο χριστιανός Φανούρης που άγιασε, που τον αγιάσανε, δεν ζήτησε συγγνώμην, όσα βασανιστήρια του έκαναν οι ειδωλολάτρες. 
Κάποια άλλη φορά να μιλήσουμε για τον Φανούριο της χριστιανοσύνης, Τον άγνωστο! Κανείς δεν ξέρει που γεννήθηκε, πότε, ούτε πότε και πως βρέθηκε η εικόνα του, στην Κύπρο, στη Ρόδο ή αλλού. Όσο για την παραδοσιακή φανουρόπιτα, οπωσδήποτε στρογγυλή, την κάνουν οι χριστιανοί για να τους... φανερώσει κάτι ο άγιος. Καμιά σχέση με... ειδωλολατρεία, πρόκειται για ελπίδα χριστιανικού θαύματος.
Στο θέμα μας. Το αν ασελγούσε με τους διαιτητές ο Ολυμπιακός δεν θα μας το πει ο κύριος Φανούρης Κωνσταντίνου. Και ουδείς άλλος άσχετος ή σχετικός. Επίσης. Το αν ΔΕΝ ασελγούσε με τους διαιτητές ο Ολυμπιακός δεν θα μας το πει ο κύριος Φανούρης Κωνσταντίνου. Και ουδείς άλλος άσχετος ή σχετικός.
 
Αυτή είναι η ουσία της κουβέντας. Με τα λόγια δεν γίνεται δουλειά. Τα λόγια μπερδεύουν, και στο φινάλε απαλλάσσουν των ευθυνών τους εγκληματίες για τα όργια τους. ''Ο Ολυμπιακός ασελγούσε... '' είπε κάποιος, το πήρανε αυτοί που τους βόλευε να το πουλήσουνε στην αγορά, άλλοι να πουν τα δικά τους, συννέφιασε το έργο, κι έτσι το παραλαμβάνει η Ιστορία. 
 
Λόγια. Πάπλωμα κόντρα στο πάπλωμα στην πραγματικότητα να κρυφτεί η αλήθεια. Σιγά, ρε, που ασελγούσε, επειδή το είπε. Σιγά, ρε, που δεν ασελγούσε επειδή το είπε.