ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΘΟΣ'' ΤΟΥ ΤΣΙΜΙΚΑ

 

Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Και πως να το καταλάβω όταν δεν υπάρχει; Ο βορειοελλάδίτης Κώστας Τσιμίκας βγάζει ''ολυμπιακό'' πάθος, λένε. Επειδή ο 23χρονος διεθνής αμυντικός παίζει ψυχωμένα. Τα δίνει όλα.

Αν, δηλαδή, ο παικταράς και με δικό του όλο το μέλλον Τσιμίκας φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ή του Παναιτωλικού, θα είχε... διαφορετικό αγωνιστικό ύφος; Αποκλείεται. Ο παίκτης είναι ο ίδιος, εντελώς ο ίδιος, είτε παίζει στον Ολυμπιακό, είτε στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ. Αυτά τα περίεργα, περί αρειανής ή αεκτζήδικης ψυχής είναι μόνο για την εξέδρα.

Επόμενο είναι να έχουν τον Τσιμίκα στην ατζέντα τους ένα σωρό ΠΑΕ του εξωτερικού. Επειδή ο γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μεγάλη εξέλιξη, είναι σχεδόν πλήρης στη θέση του αριστερού αμυντικού, κρίνοντας τον ανάλογα με τα προσόντα του. Δεν τον θέλουν για να αγοράσουν... ''ολυμπιακό πάθος''. Θα τον ήθελαν έστω και με ''πανιώνιο πάθος'', και με ''λαρισαίικο πάθος''. Κανένα πρόβλημα.

Ο Κώστας Τσιμίκας αποκτήθηκε το 2014 από τον Πανσερραϊκό, αλλά ο Ολυμπιακός τον έδωσε δανεικό για τρία χρόνια σε δανέζικη ομάδα και ένα χρόνο σε ολλανδική. Επανήλθε στο ελληνικό πρωτάθλημα την περασμένη σαιζόν, όταν πλέον διαπιστώθηκε πως είχε... μυηθεί στο ολυμπιακό πάθος. Αφού πρώτα βαπτίστηκε σε ερυθρόλευκη κολυμπήθρα, και από ιερέα μύστη του θρύλου που τον ''διάβασε'' με προσευχητάρι το ολυμπιακό ευαγγέλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΙΑ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ