Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ... ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ

 

Την λες και αθόρυβη μεταγραφή. Γιατί δεν συνηθίζεται ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να κάνει συμβόλαιο με ποδοσφαιριστή και να μη μας τα έχουν ζαλίσει προηγουμένως και για μέρες πολλές τα πρωτόσελιδα. Το όνομα Νικολά Τσούμιτς (φώτο, δεξιά) δεν είχε ακουστεί και δεν αποκλείεται ο εν λόγω 21χρονος Σέρβος επιθετικός από την Ραντνίσκι να μην εμφανιστεί καν σε αγώνα της νέας του ομάδας, του Ολυμπιακού. Επειδή θα πάρει... απόσπαση, πιθανόν να δοθεί δανεικός σε άλλη ΠΑΕ, μάλλον του εξωτερικού.

Συμβαίνει στον Ολυμπιακό επί εποχής Μαρινάκη. Το κεφάλαιο μεταγραφές παρουσιάζει απίστευτη κινητικότητα, παίκτες έρχονται και χωρίς να.. έρθουν, όμως ανήκουν στο πορτοφόλι της εταιρείας, παίκτες χρησιμοποιούνται με την προοπτική να μοσχοπουληθούν. Η ΠΑΕ, κακά τα ψέματα, έχει ξεφύγει από τα ξεπερασμένα μοντέλα των ντόπιων ομάδων, και ενεργεί ως ένας σύγχρονος ποδοσφαιρικός οργασμός. Αναφέρομαι στην εμπορική και γενικά οικονομική πολιτική της εταιρείας, όχι στις επικοινωνιακές νότες, διότι ο Ολυμπιακός του εφοπλιστή, Νο 59 στη σχετική λίστα παγκοσμίως, παραμένει πάντα στα παλιά παραδοσιακά καλούπια.

Από τη μια η ΠΑΕ Μαρινάκη έχει φτιάξει το δίκτυο της στις ξένες ποδοσφαιρικές αγορές και ξαφνιάζει με την πολυτέλεια της άνεσης του χρήματος, και από την άλλη συνεχίζει να λανσάρει τον πατριωτικό οπαδισμό, που κυρίως απευθύνεται στη φανατίλα.

Τέλος πάντων, στην πράξη ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη δείχνει εικόνα εταιρείας της εποχής μας, με πνεύμα εκσυγχρονισμού, κι αυτό μόνο θετικό είναι. Προσπαθεί να διαχειριστεί επιχειρηματικά το brandname Ολυμπιακός, αποδεδειγμένα με το πλέον ισχυρό λαϊκό έρεισμα στην Ελλάδα, και γι αυτό έχει αποφασιστεί να κάνει επιλεγμένες επενδύσεις με συμβόλαια νέων ποδοσφαιριστών. Το ιδεώδες θα ήταν όχι μόνο να έρχονται φράγκα στο ταμείο της ΠΑΕ, αλλά αγωνιστικά η ομάδα να βελτιώνει το εκτόπισμα της στην Ευρώπη. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στη δεκαετία Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός παραμένει στάσιμος εκτός συνόρων.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ