Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ... ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ

 

Μιλάμε για κόπρανα, μη λέμε για το ίδιο πράμα λέξεις κακές. Όπως ο Μαρινάκης δεν είπε τά-σκα στο τούμπα, αλλά χαρακτήρισε ως περιττώματα κάποιους κυρίους του ντόπιου ποδοσφαίρου. Έχει τεράστια σημασία, μεγάλη απόσταση υπάρχει ανάμεσα δυο διαφορετικές λέξεις για το ίδιο αντικείμενο. Χυδαιότητα είναι να χρησιμοποιήσει κάποιος λέξη του πεζοδρομίου όταν χρειαστεί να αναφερθεί στο πέος π.χ, αν βρεθεί στο δικαστήριο ή επισκεφτεί τον γιατρό. Το ίδιο μια γυναίκα, πρέπον είναι να πει ''Δόκτωρ, έχω ένα μικροπροβληματάκι στο αιδοίο... ''. Δεν θα πει ''στο μ..νί μου''.

Όπως και να 'χει, δηλαδή ακόμα κι αν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε σε περιττώματα, δηλαδή δεν μίλησε... άσεμνα, το ερώτημα παίρνει τη θέση του: Υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Κι αν ναι, τι σκατά ποδόσφαιρο είναι αυτό όταν το αφεντικό ομάδας αποκαλεί δημοσίως κι επισήμως ''περιττώματα'' άλλους μεγαλομετόχους, και στη λίστα των κοπράνων συμπεριλαμβάνει τον αρχιδιαιτητή και τον ομοσπονδιάρχη.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι δισεκατομμυριούχος, και ο αποφασίζων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτός, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το κουμάντο στην UEFA και στην FIFA. Ο εξουσιαστής στη μπάλα. Ο Νο ένα γι' αυτούς που γνωρίζουν. Κοντός, πήγε να τη χωθεί στην πολιτική, δεν τον σήκωνε το κλίμα κι έγινε πρόεδρος στην πρώτη ομάδα του πλανήτη. Ο Πέρεθ και ουδείς πρόεδρος ΠΑΕ δεν θα μιλούσε ποτέ για... κακά που βγαίνουν από το πισωπόρτι ακόμα και για αληθινά σκατένια
κουμάσια.

Έστω ότι ο Μαρινάκης έχει δίκαιο. Αντιληπτό, όμως, ποια εντύπωση προκαλείται διεθνώς για το μπουρδέλο, αυτό το δημόσιο ουρητήριο που λέγεται Ελλάδα, όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ της μεγαλύτερης, της δημοφιλέστερης ομάδας, με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα, έχει τέτοια συμπεριφορά. Να ληφθεί υπ' όψιν ότι ο Μαρινάκης εν ψυχρώ, όχι εν θερμώ μίλησε για αλήτες και περιττώματα στα πέριξ. Άλλο εν τη ρύμη του λόγου του, στα νεύρα του μπροστά σε μικρόφωνα, κι άλλο να γράψει το κείμενο η ιδιαιτέρα, να το διορθώσουν και μετά να το βγάλουν στον αέρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΕΟΣ... ΜΑΣΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ