ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΛΑΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...

 

Ποδοσφαιριστής με κλεισμένα τα 38 του χρόνια κάνει μεταγραφή. Μόνο αν είσαι Ιμπραίμοβιτς και το σκέπτεσαι και το κάνεις. Και το θεωρείς κανονικό, φυσιολογικό, διότι είσαι ο ς, ο μοναδικός, ο ξακουστός, αυτός που δεν έχει ταίρι. Που σημαίνει, για να ξέρουμε τι λέμε, ότι ο κροατικής καταγωγής γεννηθείς στην Σουηδία πιστεύει ότι είναι ο πρώτος. Ο καλύτερος. Ο εκτός συναγωνισμού. Όλοι οι άλλοι, Μέσηδες και Ρολάνδοι έρχονται από πίσω του, δεύτεροι και τριτοτέταρτοι είναι.

Από μια άποψη, ο αλαζόνας, ο καραεγωίσταρος κοτσιδάκιας είναι ο πρώτος στον κόσμο. Κανείς άλλος δεν φόρεσε τόσες πολλές φανέλες κλαμπ της αφρόκρεμας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Φεύγει από την σουηδική Μάλμε το 2001 και παίζει κατά σειρά σε Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελώνα, Μίλαν, Παρί Σαιν Ζερμαίν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε επτά ομάδες πρώτης γραμμής.

Και δεν έχει τελειωμό ο παίκτης. Τι θα πει τέλος και κρεμάω τα παπούτσια μου; Δεν υπάρχει αυτό. Φεύγει το καλοκαίρι του 2018 από την Μάντσεστερ και πάει να παίξει στην Αμερική. Κι όλοι λένε, ''τελείωσε, για αρπαχτή πήγε στους Λος Άντζελες Γκάλαξυ, ό,τι κονομήσει στα στερνά του''. Αυτός, όμως, κάνει μεταγραφή κουδουνάτη και πρωτοσέλιδη, παρακαλώ, στην Μίλαν, τη φανέλα της οποίας θα φορέσει από το 2020.

Με την ευκαιρία. Ο Λονδρέζος Νταίηβιντ Μπέκαμ (1975) φεύγει από τους Λος Άντζελες Γκάλαξυ το 2009 και πάει στην Μίλαν, και τριάμισυ χρόνια, το 2013 κάνει μεταγραφή στην Παρί Σαιν Ζερμαίν και στο Παρίσι τελειώνει την καριέρα του, μετά από 11 χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τέσσερα χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμπτωση ή δουλειά των μανατζαραίων. Και ο Ζλάταν (1981) από τους Γκάλαξυ συνεχίζει στην Μίλαν, που δεν είναι Μίλαν, αλλά μια συνιστώσα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ερώτημα. Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του Ίμπρα; Πάω στοίχημα, θα συνεχίσει στην Ελβετία, εκεί που έχει το κομπόδεμα του.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΙΜΠΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ