Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ... ΧΟΥΝΤΑΣ

 

Το πρωτάθλημα είναι για τα δημόσια ουρητήρια. Λάθος! Βρωμάει και ενοχλεί περισσότερο από τα δημόσια ουρητήρια το πρωτάθλημα. Να είμαστε δίκαιοι, μην αδικούμε τα δημόσια ουρητήρια. Και για να είμαστε ακριβείς σ' όσα λέμε όταν αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα δεν περιοριζόμαστε στο τρέχον. Μιλάμε για το πρωτάθλημα τα τελευταία 274 χρόνια.

Μια στιγμή. Ούτε εκατό χρόνια δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Σωστό. Αν, όμως, υπήρχε και 516 χρόνια, πάλι τα ίδια κατρουλίλα θα συνέχιζε να βρωμάει. Όπως πριν 300 και 150 και 50 χρόνια. Καμιά προσπάθεις να ξεφύγει από το βόθρο. Μια ζωή τα ίδια.

Έκπληξη της αιωνιότητας με το που τελειώνουν τα ματς της κάθε αγωνιστικής να μην κατουρήσουν το πρωτάθλημα. Που θα πάει αυτή η μπουρδελοκατάσταση, η οποία- αυτό κι αν είναι το πιο αηδιαστικό- δεν σοκάρει κανέναν. Και δεν πρόκειται για συμβιβασμό στη χολέρα του πρωταθλήματος. Πρόκειται για γούστο, δικέ μου. Μας εκφράζει σαν κοινωνία ποδοσφαιρική αυτός ο απόπατος.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα οι απατεώνες οι πασόκοι ότι θα κάνουν εξυγίανση και κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Δεν σταμάτησαν ποτέ να παίζουν μ' αυτές τις δύο λέξεις, “κάθαρση” και “εξυγίανση”. Πότε στήθηκε η Παράγκα; Επί ΠΑΣΟΚ. Πότε; Το 1996. Όταν, δηλαδή, το ''κίνημα'' είχε ολοκληρώσει το έργο της κάθαρσης και της εξυγίανσης.

Και όπως η χούντα δεν έπεσε το 1974, αλλά αποσύρθηκε μόνη της, για να ξέρουμε τι λέμε, έτσι και η Παράγκα μόνη της κατέβασε ρολλά. Αν την είχαν γκρεμίσει, ένας, τουλάχιστον ένας, έστω ο τελευταίος τροχός της αμάξης της Παράγκας, θα πήγαινε φυλακή.

Τι λέμε; Με το στόμα δεν γίνονται αλλαγές. Αυτό λέμε. Το πρωτάθλημα είναι στημένο. Αυτή είναι η πιο πολυχρησιμοποιημένη ατάκα εδώ και 50 χρόνια Και δεκαετίες πήραν το κόλπο από το ΠΑΣΟΚ και το πιπιλάνε κι οι άλλοι. Θα κάνουμε εξυγιάνση και καθάρση. Την έκανε και ο σύριζας, θα την κάνει και η επόμενη κυβέρνηση. Γιατί να μην την κάνει;

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο... ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ;