ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

 

Πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση η ΝΔ με τον Μητσοτάκη, στην πιάτσα είχε αναπτυχθεί ένας πολιτικός μύθος. Ότι στην ομάδα των στενών συνεργατών του προέδρου του κόμματος δεσπόζει κάποιος Γεραπετρίτης. Το μυαλό ο άνθρωπος. Η δυνατή σκέψη, μια άλλη διάσταση, πέρα από τα τετριμμένα του παλαιοκομματισμού. Αυτός είναι ο έτσι Γεραπετρίτης, από την Κάρπαθο, με όνομα που φέρνει σε πουλί. Και πράγματι, λένε, ότι ο τύπος ναι μεν φατσικά μοιάζει με λογιστή του περασμένου αιώνα, αλλά πιάνει πουλιά στον αέρα.

Έρχονται, όμως, τα γεγονότα και τον έτσι από τα ψηλά τον κατεβάζουν πιο κάτω από το χώμα. Αστεία περίπτωση ο εγκέφαλος του Μαξίμου. Της πλάκας ιστορία. Πώς να διαχειριστεί ο άνθρωπος την παλιοκατάσταση στο ποδόσφαιρο όταν ακόμα(!) είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει πάρει μυρουδιά με τι ακριβώς ασχολείται.

''Έχουμε συμφωνήσει με την ΦΙΦΑ'', λέει. Και τι να μας κάνει η ΦΙΦΑ; Αυτή είναι η… επιτυχία, να μας αναλάβει η παγκόσμια συνομοσπονδία! ''Θα μεταφέρω πρόσκληση του πρωθυπουργού'' στην ΦΙΦΑ, στην ΟΥΕΦΑ, είπε ακόμα ο πολύς Γεραπετρίτης, ο σπουδαγμένος στη Οξφόρδη.

Το άλλο το απίθανο; Είπε ότι θα πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την εξυγίανση προσωπικότητες του ποδοσφαίρου.

Αυτά δεν τα λες ούτε το 1950. Γιατί έτσι δείχνεις τη γύμνια σου. Και την αδυναμία σου για ουσιαστική κυβερνητική παρέμβαση. Με ρητορικές μπαρούφες ό,τι νοσηρό παίζει στο πρωτάθλημα παγιώνεται. Δεν ξεριζώνεται. Κάνε μας τη χάρη, κύριε πρωτοσύμβουλε.