ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η… ΡΕΒΑΝΣ ΜΕ ΑΡΣΕΝΑΛ

 

Κάποιες στιγμές ο Ολυμπιακός είχε πατήσει την Άρσεναλ και εκεί φαινόταν η διαφορά των δυο αντιπάλων. Ότι η αγγλική ομάδα βρίσκεται ένα σκαλί πιο υψηλά από την ελληνική. Κι αυτό δεν οφείλεται στο σήμα της φανέλας- άλλο Άρσεναλ, άλλο Ολυμπιακός- αλλά στο γεγονός ότι προέρχονται από πρωταθλήματα διαφορετικής ράτσας.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, βγήκε στο γήπεδο σαν πραγματικά ισότιμος του λονδρέζικου κλαμπ, και με τη δεδομένη απόφαση να κερδίσει, αλλά όταν πίεζε δεν προκαλούσε τον τρόμο στον αντίπαλο. Κανένας πανικός της Άρσεναλ ακόμα και στις στιγμές που στην καυτή έδρα του ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε.

Εκεί, στα καλύτερα του Ολυμπιακού, φαινόταν η μειονεκτικότητα του. Όχι τόσο σε σύγκριση με την Άρσεναλ, όσο κυρίως στο κατά πόσο ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ικανή για ευρωπαϊκές διακρίσεις. Τελικά, η Άρσεναλ πήρε αυτό που της ανήκει, το γκολ και τη νίκη, ο δε Ολυμπιακός κατέδειξε την αδυναμία του να εξαργυρώσει το πόσο ''ίσος'' και ''ανώτερος'' ήταν της Άρσεναλ.

Δεν τέλειωσε, σχολιάζουν οι σοφοί καρμίρηδες της πιάτσας, η υπόθεση πρόκριση. Ναι, δεν ήταν γνωστό ότι υπάρχει και η ρεβάνς, μας έδωσαν τη σχετική πληροφορία. Μιλάμε ευρωπαϊκά ή ελληνικά; Δεν κοιτάμε τι έγινε, αλλά τι μπορεί να γίνει. Να παρηγορήσουμε, αυτό το ξέρουν από την οθωμανική κατοχή. Ασφαλώς ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να προκριθεί. Αυτό, όμως, δεν είναι το θέμα.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΠΑΟΚ