Ο ΠΑΟΚ ΜΟΝΟ ΠΗΡΕ ΜΠΟΙ

 

Η μοναδική ομάδα που αύξησε το εκτόπισμα της στην Ελλάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Χωρίς δεύτερη συζήτηση. Καμιά άλλη δεν παρουσιάζει βελτίωση στα κυβικά της. Όλες είναι αυτές που γνωρίζουμε από τότε που γεννηθήκαμε. Όλες, με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ, ο οποίος για χρόνια, για δεκαετίες ήταν ο φτωχός συγγενής, ένας κακομοίρης με αδιάκοπη τάχα μου προσπάθεια να πλησιάσει το μέγεθος της πάλαι ποτέ κομπανίας της ''άρχουσας τάξης'' στη μπάλα. Του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Αφήνουμε στην άκρη τα κύπελλα Ευρώπης. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης, διότι καμιά ελληνική ΠΑΕ δεν έχει πάρει πόντους, δεν έχει ανεβάσει την κλάση της με επιτυχίες εκτός συνόρων. Οι σποραδικές νίκες δεν λένε τίποτα. Τί-πο-τα. Καμιά ελληνική ομάδα δεν θεωρείται καλύτερη απ' ό,τι ήταν πριν δέκα ή 20 και 40 χρόνια. Στασιμότης εμπορίου.

Στην Ελλάδα. Μια ζωή Ολυμπιακός. Αυτός που ξέρουμε πάντα. Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα. Το ίδιο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Ο μεν Παναθηναϊκός αυτοκαταστράφηκε οικονομικά με την πολυμετοχικότητα και παραμένει ακόμα σε μνημονιακή κατάσταση. Η δε ΑΕΚ επανήλθε μετά το στραπάτσο του αγωνιστικού υποβιβασμού (όχι στα χαρτιά, όχι με τιμωρία) και επανήλθε σε χρόνο μηδέν. Γιατί είναι ΑΕΚ κι όχι Άρης που ταλαιπωρήθηκε στους κάμπους και τα λιβάδια της Β΄και της Γ' εθνικής.

Ένας φουκαράς καρπαζωμένος ήταν Ο ΠΑΟΚ. Και η μοίρα του δεν άλλαζε και με τα πακέτα του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εξαγόρασε την ομάδα το 2012. Λάθη πάνω στα λάθη ο ομογενής επιχειρηματίας, στις επιλογές προπονητών και ποδοσφαιριστών. Και περίεργες σχέσεις με τους προσωπικούς συνεργάτες του. Από τα παράθυρα πετούσε τζάμπα τα εκατομμύρια. Και, ξαφνικά, λόγω της απουσίας της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα και της προβληματικότητας του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ κατέστη το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού.

Σήμερα. Καμιά σχέση ο ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ του χθες. Ο ΠΑΟΚ της τελευταίας τετραετίας δεν είναι η συνέχεια του γνωστού, του κομπλεξικού ΠΑΟΚ. Είναι πρωταθλητής κι όχι κομήτης όπως από τότε που ιδρύθηκε. Είναι πια με ειδικό βάρος ίδιο κι όμοιο σαν και τους άλλους ''τρεις''. Είναι κυπελλούχος τρία χρόνια σερί (2017, 2018, 2019). Να, γιατί ο ΠΑΟΚ ανέβασε τις μετοχές του στο εγχώριο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ Ο ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΖΕ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ ΤΗΝ... ΠΟΛΥΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ