ΠΟΙΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Η ΠΑΟΚ- ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

 

Το ποδόσφαιρο είναι μια απάτη. Αυτή είναι η ολοφάνερη αλήθεια του παιχνιδιού, με την οποία πανεύκολα προκαλείται και η μαγική εικόνα για κάποια ομάδα, αλλά και παραπλανάται ο τζογαδόρος και χάνει τα λεφτουδάκια του. Μη λέμε πολλά, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα (φώτο), για τα μάτια πολλών έγινε η... αποκάλυψη των αδυναμιών του ΠΑΟΚ. Σχεδόν ξεγυμνώθηκε ο ΠΑΟΚ, και πλέον δεν του δίνουν τύχη να ξαναπάρει το πρωτάθλημα. Κι όλα αυτά γιατί οι σχολιαστές και οι προφήτες στέκονται μονάχα σ' ένα αποτέλεσμα. Στο 0-1 του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή.

Η απάτη, που λέγαμε. Μέχρι την Κυριακή το απόγευμα δεν έβλεπαν οοοοόλα οοοοόσα είδαν σ' ένα ματς προκειμένου να καταλήξουν σε... συμπεράσματα. Υπ' όψιν, και πριν το ντέρμπυ κορυφής στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στα... χαρτιά, εννοώ στα στατιστικά. Καλύτερη άμυνα, καλύτερη επίθεση, περισσότερες τελικές, περισσότερες ασίστ, περισσότερες μπαλιές, υψηλώτερο ποσοστό κατοχής και ό,τι άλλο στοιχείο αγωνιστικού τύπου πιάνουν ψηφιακά τα σχετικά όργανα μέτρησης.

Αν μιλάμε σοβαρά, και η ομάδα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες χάνει το πρωτάθλημα. Για τον άλφα και βήτα λόγο τον οποίον οι ειδικοί της πιάτσας θα αντιληφθούν κατόπιν εορτής ή κηδείας. Που σημαίνει μ' άλλα λόγια να μη γνωρίζει κανείς γιατί το πρωτάθλημα το χάνει ο ένας διεκδικητής και το κερδίζει ο άλλος. Γιατί δεν είναι σίγουρο ότι έχει σχέση με την πραγματικότητα η όποια ανάλυση γίνει με την αυλαία του πρωταθλήματος. Όταν, μάλιστα, οι ''σχολιαστές'' συνήθως δεν κατέχουν το αντικείμενο, άσε ότι κριτικάρουν με εμπάθεια. Έχουν τους δικούς τους λόγους, τουτέστιν τα προσωπικά τους συμφέροντα, να τα λένε έτσι κι αλλοιώς.

Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα στο πρωτάθλημα. Ποδόσφαιρο είναι αυτό. Η σοφή κουβέντα έχει αξία μόνο πριν! Όχι μετά τον αγώνα, μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Και ποια είναι η σοφία που επιτρέπει το ποδόσφαιρο; Και ο καλύτερος στο γήπεδο χάνει. Και ο καλύτερος στο γήπεδο δεν παίρνει αυτό που ανήκει. Που του αξίζει.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ Ο ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΖΕ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ ΤΗΝ... ΠΟΛΥΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ