ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αυτό είναι σκάνδαλο. Εθνικό σκάνδαλο. Υπέγραψε κάτι κωλόχαρτα ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης με την FIFA και την UEFA για την αναμόρφωση, λέει, του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι σημαίνει αυτό;

1. Ότι οι ξένοι, όπως αναγνωρίζει η ελληνική πλευρά, ενδιαφέρονται να λειτουργεί κανονικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όπως και η... κυβέρνηση.

2. Ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να καταφέρει να διαχειριστεί την αλητεία της εξέδρας και την μαγκιά των μεγαλομετόχων και έχει την ανάγκη του ξένου παράγοντα.

Το σκάνδαλο δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης συμφώνησε σ' ένα τέτοιο μνημόνιο, που μειώνει διεθνώς τη χώρα, αλλά ότι υποχρεώθηκε να το κάνει από την αδυναμία της κρατικής μηχανής να εντάξει το ποδόσφαιρο με τρόπο ομαλό στην κοινωνία.

Να το προχωρήσουμε λίγο παραπέρα. Ο Μητσοτάκης- με τη δική του πρωτοβουλία- ζητάει την κάλυψη των διεθνών ''αρχών'' του ποδοσφαίρου, για να μη θεωρηθεί από την καφρίλα της Ελλάδος ότι με τη δική του παρασκηνιακή παρέμβαση θα πέσουν αύριο οι καμπάνες σε ΠΑΕ, για τούτη και την άλλη ''παρατυπία''.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΖΑΝΤΑ