Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΕΘΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΑΤΣ

 

Στην Ιστορία έχει καταγραφεί σαν το πρώτο παιχνίδι όπου οι δυο αντίπαλοι είχαν προσυμφωνήσει το αποτέλεσμα. Είναι έτσι; Αποκλείεται. Απίθανο η Ιστορία να γνωρίζει όλες τις βρωμοδουλειές. Τι θα πει Ιστορία; Αυτό που θα της πουν. Γεγονός είναι κι αυτό που δεν θα της πουν ποτέ. Που δεν θα το μάθει ποτέ.

Τέλος πάντων, σύμφωνα με την... Ιστορία το πρώτο στημένο ματς έγινε το 1915, σα σήμερα 2 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή. Ο Χριστός σταυρώνεται και κάποιοι παίκτες... σταύρωσαν και διασταύρωσαν τα συμφέροντα των ομάδων τους, αλλά και τα προσωπικά τους για να κονομήσουν στο στοίχημα. Η συμφωνία κλείστηκε σε συνάντηση σε παμπ. Τα είπαν, τα βρήκαν και αφού ήπιαν τα ποτά τους έδωσαν τα χέρια.

Η Λίβερπουλ ήταν αδιάφορη, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ θα υποβιβαζόταν αν δεν κέρδιζε. Η συμφωνία ήταν να λήξει 2-0 υπέρ των μπέμπυδων, που σ' ένα τέτοιο αποτέλεσμα οι μπουκ έδιναν απόδοση 7-1. Έτσι έληξε το ματς, με συνέπεια να γλυτώσει η Μάντσεστερ και να υποβιβαστεί η Τσέλσυ.

Ποιος υποβιβασμός, όμως, όταν λόγω του Α΄ παγκοσμίου πολέμου το πρωτάθλημα διεκόπη και ξανάρχισε το 2019. Για το σικέ αποτέλεσμα δεν τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό τα δυο κλαμπ, όπως αναμενόταν, αλλά μόνο ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ