ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

 

Πήρατε χαμπάρι τη δουλειά ή κοιμόσαστε όρθιοι. Βάλανε μπροστά τις μηχανές να δουλέψουν για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά... Τι, αλλά; Πριν δούμε μπάλα στο γήπεδο τρώμε στη μάπα τον πρόεδρο. Επόμενο, όμως. Αυτός αποφασίζει. Όχι η ομάδα.

Ποια ομάδα; Δεν υπάρχει αυτό το πράμα. Είναι μόνο στο κεφάλι του οπαδού. Μια ιδέα είναι η ομάδα, ένα όνομα, δεν είναι κάτι πραγματικό, όπως ο ποδοσφαιριστής, τα κάγκελα στο γήπεδο, το χορτάρι, τα μπετά. Όλα αυτά είναι αληθινά, τα βλέπεις, τα πιάνεις, τα φωτογραφίζεις. Και πάνω απ΄ όλα ο αρχηγός είναι ο πρόεδρος. Αυτός είναι το άλφα και το ωμέγα. Όχι η ομάδα.

Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Μ΄ άλλον αρχηγό άλλο είναι το ίδιο κόμμα, που υποτίθεται έχει τις ίδια... ιδεολογία. Άλλος ο ''ίδιος'' Σύριζα με Κωνσταντόπουλο, άλλος με Αλαβάνο, άλλος με Τσίπρα. Η ΝΔ του Καραμανλή, του Σαμαρά, του Μητσοτάκη.. Ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη. Αυτή είναι η αλήθεια. Άλλος ο ΠΑΟΚ με Μπατατούδη και Ζαγοράκη, άλλος με Ιβάν.

Από τον Ιβάν και τον Μαρινάκη και τον κάθε μεγαλομέτοχο εξαρτάται η ομάδα. Δεν συμβαίνει το αντίθετο. Ο πρόεδρος θα κα΄νει τούτο και το άλλο για πάρτη του, όχι για την ομάδα. Ποια ομάδα; Είναι φαιδρό και μόνο να πεις ότι η... ομάδα υποχρεώνει, καθοδηγεί τον επιχειρηματία να επενδύσει τούτο ή το άλλο ποσό, να έχει τους τάδε η δείνα συνεργάτες, να κάνει τις όποιες κινήσεις για να ελέγξει τη διαιτησία, να στείλει ή όχι μπράβους σε δημοσιογράφους και δικαστές.

Έτσι που λες. Πριν ακόμα αρχίσουν οι προπονήσεις, μετά την καραντίνα, οι πρόεδροι- κι είναι επόμενο αυτό- πήραν το παιχνίδι επάνω τους. Η ομάδα απλά είναι το τσιράκι τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΜΟΝΟΝ... ΚΑΦΕ ΘΑ ΠΙΟΥΝ