ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗ ΖΥΡΙΖΗ;

 

Απαγόρευση στην ΠΑΕ Άρης να πάρει παίκτες για ένα χρόνο, δηλαδή για δυο μεταγραφικές περιόδους, από το αρμόδιο όργανο της FIFA. Πέρα από τις άσχημες εντυπώσεις που προκαλεί μια τέτοια απόφαση σε βάρος της ελληνικής ΠΑΕ, υπάρχει και η ουσία. Κι αυτή είναι ότι ο Άρης του μεγαλομετόχου Καρυπίδη στην πραγματικότητα προκάλεσε την καραντίνα που του επιβάλλει η διεθνής συνομοσπονδία. Επειδή γνώριζε τον κίνδυνο να κάνει συμβόλαιο με τον Αλβανό ποδοσφαιριστή Φιορίν Ντούρμισάι κι όμως σε ''συνεργασία'' με την ΕΠΟ του Γραμμένου εκδόθηκε ''κανονικά'' δελτίο στον Αλβανό ποδοσφαιριστή.

Ακριβώς διότι είχε ανάμιξη η ΕΠΟ για την υπόθεση ασχολήθηκε η παγκόσμια συνομοσπονδία. Γι΄αυτό έπεσε καμπάνα 500.000 ελβετικά φραγκάκια στην ΕΠΟ. Δεν αφορά την UEFA, η οποία παρεμβαίνει μόνο σε θέματα σχετικά με ΠΑΕ.

Τι προηγήθηκε της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών στον Άρη, ο οποίος εντελώς πρόχειρα και αυτοκαταστροφικά διαχειρίστηκε την όλη ιστορία; Κατ' αρχήν ήταν τουλάχιστον επίδειξη αφέλειας από πλευράς Καρυπίδη να βασιστεί, προφανώς σε κάποιο λαμόγιο εντός, εκτός και επί τ' αυτά της ΕΠΟ.

Σ' όλες τις ΕΠΟ της γης υπάρχουν insider της FIFA. Δεν αποκλείεται άλλος λαμόγιος να ''παρέσυρε'' τον Άρη στο ''κόλπο'' με τον Ντουρμισάιρ, άλλος λαμόγιος ή και ο ίδιος να την κάρφωσε τη δουλειά στην ΦΙΦΑ. Όπως και να ΄χει ο Άρης όφειλε να συμμορφωθεί με το settlement που τον είχαν προειδοποιήσει και να μην κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Πάντα προηγείται το settlement, η ειδοποίηση, η απειλή στην ΠΑΕ να προχωρήσει στον απαιτούμενο οικονομικό διακανονισμό. Να τακτοποιήσει την υποχρέωση της.

Τι έγινε και υποβιβάστηκε ο Ηρακλής επί μεγαλομετόχου εκείνου του περίεργου ομογενή από τον Καναδά, που δεν δικαιώθηκε στο CAS, για την πλαστή ενημερότητα; Κανένας στην Ελλάδα δεν ήθελε την καταδίκη της ιστορικής ομάδας και δεν έπιασαν τα μπινελήκια ''mother fucker'' που αμολούσε δεξιά και αριστερά ο υλοτόμος από τον Καναδά. Ο Ηρακλής έπεσε κατηγορία διότι ο έτσι ''mother fucker'' είχε υπογράψει διακανονισμό με τον ποδοσφαιριστή, αλλά τελικά δεν τον αποπλήρωσε. Οφειλή που την είχε ουσιαστικά αναγνωρίσει.

Ο Άρης τρώει τη σφαλιάρα από την FIFA και μας λέει ότι ήταν... αναμενόμενη. Ε, αφού περίμενε την ποινή γιατί λέει το άλλο, ότι τώρα θα... αλλάξει ο προγραμματισμός της ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ... ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ