ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕ ΜΕ... ΜΟΤΟΣΑΚΟ

 

Κυκλοφορεί μια εφημερίδα. Να ξέρουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, όχι αέρα πατέρα η δουλειά. Κι αν αυτός δεν θέλει να εμφανίζεται στα χαρτιά, κάποιος άλλος - δημοσιογράφος ή όχι- οφείλει να αναλάβει την ευθύνη έναντι του νόμου. Ένα πρόσωπο, ένα φυσικό πρόσωπο, όχι μια εταιρεία.

Έτσι πρέπει να γίνεται. Γράφει το περιοδικό η η εφημερίδα για τον κύριο Κολοκυθόπουλο ότι είναι απατεώνας. Ποιον θα πάει στα δικαστήρια ο κύριος Μπάμιας, αν θαρρεί πως άδικα τον θίγουν, τον προσβάλουν, τον συκοφαντούν; Ποιον συγκεκριμένα. Σύμφωνα με το νόμο θα κληθούν κατηγορούμενοι ο υπεύθυνος έναντι του νόμου, αλλά και ο διευθυντής της εφημερίδας και ο συντάκτης του επίμαχου κειμένου που στρέφεται σε βάρος του κύριου Μελιτζάνα.

Ξαναρχίζει το ποδόσφαιρο; Και με αφορμή την καμπάνα της FIFA στον Άρη, προτείνω να γίνει μια ψιλοέρευνα στις ΠΑΕ. Θα πέσει γέλιο. Ποιος είναι απέναντι στο νόμο ο υπεύθυνος κάθε ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Ποιος ο διευθύνων σύμβουλος. Ποιος ο πρόεδρος της.

Να δούμε τα λαβράκια που θα πιάσει η έρευνα. Πρόεδρος ΠΑΕ να βρεθεί στα χαρτιά κάποιος που έχει μιάμισυ μετοχή. Διευθύνων σύμβουλος σε άλλη ΠΑΕ, κι όχι μικρή και μικρομεσαία, κάποιος που δεν έχει φράγκο. Ανύπαρκτη κινητή και ακίνητη περιουσία. Βρε, όχι Ι.Χ. αυτοκίνητο δεν έχει, ούτε μοτοσακό.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ ΒΑΡΔΗ