ΤΟΝ ''ΕΔΙΩΞΕ'' Η ΑΕΚ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟ

 

Με το καλημέρα που εμφανίζεται στην ΑΕΚ το 1974 ο Λουκάς Μπάρλος πέφτει στα δύσκολα. Επόμενο, όταν ο άνθρωπος είναι άσχετος. Έτσι, άλλωστε, συμβαίνει συνήθως, αφεντικό και στη μεγάλη ομάδα, αυτή με τις εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, γίνεται κάποιος από το πουθενά. Με μηδέν χιλιόμετρα, χωρίς εμπειρίες από το παρελθόν.

Στην πορεία ο Λουκάς Μπάρλος, κατά γενική αναγνώριση, εξελίχθηκε σε μεγάλο πρόεδρο, στον πιο πετυχημένο της έως τότε Ιστορίας της ΑΕΚ, στην οποία έμεινε επτά χρόνια. Στα πρώτα, λοιπόν, βήματα του εμβληματικού Μπάρλου χρειάζεται να αποφασίσει τι να κάνει στην περίπτωση του Χρήστου Αρδίζογλου, τον οποίο παραχωρεί ο Απόλλων.

Ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει τον παικταρά, και μην τυχόν τον πάρει άλλη ομάδα. Συμφωνεί ο Απόλλων στην επιθυμία του Αρδίζογλου να μετακινηθεί στην ΑΕΚ, αλλά βάζει όρους στον νέο πρόεδρο της. Εκτός από χρήματα ζητάει ανταλλάγματα, ονομαστικά τους Καρούλια, Τζιβόγλου, Τιμοθέου. Εδώ λες μια παλιά κουβέντα από τις αρχές του κόσμου: ''Τι είναι η ζωή, ρε...''.

Ποια θα ήταν π.χ. η καριέρα του Νίκου Καρούλια, αν παρέμενε στην ΑΕΚ; Και πόσο άλλαξε επειδή κατέληξε στον Παναθηναϊκό, αφού πέρασε από τον Απόλλωνα; Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε τέτοια υποθετικά ερωτήματα.

Ο Μπάρλος ρώτησε τους τεχνικούς “Να τον δώσουμε και τον Καρούλια ή τον χρειαζόμαστε;”. Δώστονα, του είπανε. Ο Καρούλιας, όμως, δεν θέλει να φύγει ή θαρρεί υποβιβασμό να υπογράψει στον Απόλλωνα. Ο ίδιος ο παίκτης θυμάται ότι ο Μπάρλος απείλησε τον πατέρα του: “Ο γιος σου ή υπογράφει να πάει στον Απόλλωνα ή καρφώνω το δελτίο του στον τοίχο και δεν ξαναπαίζει”.

Χαφάκι ήταν στην ΑΕΚ ο Καρούλιας, κι είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες με προπονητή τον Νταϊσπάγγο. Στον Απόλλωνα ο Βούλγαρος προπονητής Μανόλο Μανόλωφ τον έκανε πλάγιο μπακ και σ' αυτή τη θέση διέπρεψε. Μετά από έξι χρόνια στη Ριζούπολη έκανε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη, το 1980, και πήρε δυο πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα. Κορυφαίος αριστερός αμυντικός με επιθετικές τάσεις, 31 φορές διεθνής με την ανδρών.

Ο Νόκος Καρούλιας γενήθηκε το 1953 στη Σάμο, σα σήμερα 25 Μαίου κι όταν σταμάτησε τη μπάλα το 1988 δούλεψε προπονητής σε Ελλάδα και Κύπρο, μέχρι το 2011. Στη φώτο, όρθιος, δεύτερος από δεξιά στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΣ ΑΕΚ ''ΥΠΟΠΤΟ'' 2-3 ΚΑΙ Η... ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!