ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΝ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ;

 

Στα ίσα, μπροστά στην κάμερα ο προπονητής λέει ''Αγαπάω την ομάδα μου''. Δεν υπάρχει αυτό. Το ίδιο και ο ποδοσφαιριστής. Κι αυτός χωρίς να ντρέπεται τον εαυτό του μιλάει δημοσίως και επισήμως σαν οπαδός. Να το ξαναπούμε. Δεν υπάρχει αυτό. Γιατί, τότε, πέφτει κανονικό δούλεμα στον κοσμάκη;

Έλα! Γιατί ο κοσμάκης δεν σηκώνει τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί οπαδός σημαίνει το άτομο που ζει στον δικό του κόσμο. Πρόσεξε! Ο οπαδός δεν ζει στον κόσμο της ομάδας του, αλλά στον ονειρικό, στο φαντασιακό προσωπικό του παράδεισο, εκεί όπου υποτίθεται συναντιέται ο ίδιος με ό,τι έχει πλάσει πως αντιπροσωπεύει η ομάδα του.

Ο Βράνιες γύρισε την πλάτη στην ΑΕΚ. Το περίεργο ποιο είναι; Μα, λένε οι αφελείς σχολιογράφοι κι όχι, ο Βόσνιος έλεγε και ξανάλεγε ότι αγαπάει την ΑΕΚ. Ότι συνδέεται συναισθηματικά με την ΑΕΚ, και την εξέδρα της. Ας το ξαναπούμε μια φορά ακόμα. Δεν υπάρχει αυτό.

Όποιος, προπονητής ή ποδοσφαιριστής, παρουσιάζεται και ως οπαδός, πουλάει παραμύθι. Το σκέτο μπαλαμούτι. Δεν αλλάζει τίποτα, όμως, και μετά την… έκπληξη του 31χρονου Όγκνιεν Βράνιες. Η μεν οπαδική πλέμπα γουστάρει να θεωρεί ότι ο παίκτης παίζει για τη… φανέλα, οι δε παίκτες θα συνεχίσουν το σότο, ότι παίζουν για τον κόσμο και να φιλάνε το σήμα της ομάδας στη φανέλα.

Τι μας είπε και ο Βράνιες; Το γνωστό. Οι παίκτες, οοοοοόλοι οι παίκτες παίζουν για τον εαυτό τους. Μόνο για πάρτη τους.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΒΡΑΔΥΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΟΥΠΑΣ;