ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Δεν κέρδισε ούτε τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός στα play-off. Γιατί, δεν λένε το άλλο, ότι και ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Παναθηναϊκό. Ότι και ο ΟΦΗ, όπως ο Παναθηναϊκός, στα ματς μπαράζ του πρωταθλήματος έμεινε χωρίς νίκη. Ίσα και όμοια είναι οι δυο ομάδες, που κάποτε ήταν αδελφοποιητές; Όχι, βέβαια, ιστορικά πρόκειται για δυο διαφορετικά μεγέθη. Σήμερα, όμως, αν αγωνιστικά τις βάλει κανείς στο ζύγι, δεν βρίσκει διαφορές παρά μόνο σε κάτι δράμια.

Να το πούμε διαφορετικά. Σκάνδαλο και πρόκληση είναι να περιμένει κανείς περισσότερα απ' αυτόν τον Παναθηναϊκό. Ναι μεν η φανέλα έχει βάρος, αλλά τη φοράνε παίκτες που πάνω κάτω δεν είναι καλύτεροι απ' εκείνους του ΟΦΗ. Και ο μεγαλομέτοχος, κρίνοντας τις κινήσεις του, δεν άλλαξε προπονητή για να ισχυροποιήσει την ομάδα. Δεν έκανε κέφι τον Δώνη- και δικαίωμα του, αφεντικό είναι. Στη φώτο, χειραψία του εργοδότη Αλαφούζου και του εργαζόμενου Δώνη.

Η όποια άλλη επιλογή προπονητή, κι αυτή στην οποία κατέληξε ο Αλαφούζος, είναι ρίσκο. Το απόλυτο ρίσκο. Να διακόπτει τη συνεργασία με προπονητή που σουλούπωσε την ομάδα και χωρίς τη σκέψη να ρίξει πακέτο στην αγορά των μεταγραφών,να... στοχεύει στον πρωταθλητισμό. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Με Δώνη η ομάδα δεν είχε την πολυτέλεια να χτυπήσει τίτλο, παρά μόνο να βγάλει με... αξιοπρέπεια τη σαιζόν. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να ξεχωρίσει από τις ομάδες που δεν υπερτερεί αγωνιστικά, π.χ. Ατρόμητο, ΟΦΗ, Λάρισα, Άρη, Αστέρα. Και τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το πρωτάθλημα βλέποντας την πλάτη μόνο των Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Η επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ