ΤΟ 8-2 ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ... ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ

 
Δεκαπενταύγουστο και βλέπουμε ποδόσφαιρο ανώτερο από τα καλύτερα του μουντιάλ. Είδες ο κορονοϊός; Είδα, λες, και το απίστευτο 8-2 της Μπάγερν στην Μπαρτσελώνα. Πάει, μας τελείωσε η ομαδάρα που για μια δεκαετία δίδαξε ποδόσφαιρο. Που μάγεψε, και μας χάρισε μεγάλα και αξέχαστα βράδια, με μπάλα που μόνο αυτή ήταν ικανή να απλώσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η Μπαρτσελώνα του αληθινού και καλλιτεχνικού ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει. Το προχθεσινό 8-2 της Μπάγερν αποτελεί το πιστοποιητικό του τέλους, του οριστικού τέλους μιας αξεπέραστης ομάδας στην εποχή μας.
Ας μου επιτραπεί να πω ότι ο θρύλος της Μπερτσελώνα, αλλά και η αγωνιστική της παρακμή, είναι άδικο να ταυτίζεται με τον Μέσι. Χωρίς συζήτηση ο Μέσι είναι διαστημικός παικταράς. Ένας είναι ο Μέσι. Ο μεγαλύτερος μπαλαδόρος στα χρόνια μας. Το ονειρώδες, όμως, ποδόσφαιρο της Μπάρτσα οφείλεται στην τριάδα Ινιέστα, Τσάβι και του 32χρονου σήμερα Μπουσκέτς. Όταν αποχώρησαν οι Τσάβι, Ινιέστα, ξεκίνησε η αλλοτρίωση της ομάδας.
Το 8-2 μαρτυράει και τα λάθη στις μεταγραφές. Πετάχτηκαν στον αέρα εκατομμύρια με τριψήφιο νούμερο σε παίκτες που, πέρα από την αξία τους, δεν προσαρμόστηκαν στην καταλάνικη ποδοσφαιρική κουλτούρα. Κάτι Ντεμπελέ, Γκριεζμάν και σία. Τα ισπανικά μέσα (στην εικόνα ένα πρωτοσέλιδο ) για το 8-2 κάνουν λόγο για ξεβράκωμα, για ντροπή, για διασυρμό κι άλλα παρόμοια.
Πότε θα ξαναδούμε Μπαρτσελώνα; 
Διαβάστε ακόμα:

ΚΛΑΨΕ ΜΕ, ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΚΛΑΨΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ....