ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΠΟΙΑ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ!

 
Ας το πούμε από την αρχή, με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την τουρκική Μπεσίκτας. Μικρή έως ανύπαρκτη η σημασία του παιχνιδιού. Δεν τρέχει κάστανο στη χειρότερη, δηλαδή αν χάσει ο ΠΑΟΚ. Αν αποκλειστεί και έχει έτσι μια ακόμα αποτυχία στην Ευρώπη. Από την άλλη, γιατί να σημαίνει κάτι το ουσιαστικό η πρόκριση επί της Μπεσίκτας στην Τούμπα και η δυνατότητα του ΠΑΟΚ να συνεχίσει στον επόμενο προκριματικό γύρο του champions league. Άλλο είναι το ζητούμενο του ΠΑΟΚ.
Αληθινός πρωταγωνιστής την τελευταία πενταετία ήταν ο ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο στην Ιστορία του. Πήρε πρωτάθλημα και τρία σερί κύπελλα. Θα συνεχίσει σε πρώτο επίπεδο ο ΠΑΟΚ; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος φέτος έχασε και πρωτάθλημα και κύπελλο. Ποια Μπεσίκτας, λοιπόν; Και ποια Ευρώπη;
Τι να την κάνει την ευρωπαϊκή πορεία, που πιθανόν να είναι σύντομη και μετά τον αποκλεισμό της Μπεσίκτας, αν ο ΠΑΟΚ χάσει έδαφος κι άλλο στην Ελλάδα; Αν βλέπει όχι μόνο την πλάτη του Ολυμπιακού, αλλά μπροστά του και την ΑΕΚ, και τον Παναθηναϊκό;
Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του αγώνα με την Μπεσίκτας, διότι η πρόκριση δεν εγγυάται και την οπωσδήποτε επιστροφή του ΠΑΟΚ σε κούπες στην Ελλάδα. Όπως ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ απόψε στα σίγουρα θα μαζέψει τα πιο μαύρα σύννεφα στον ουρανό της Τούμπας.
Το πρωτάθλημα έχει ανάγκη έναν δυνατό και αξιόπιστο ΠΑΟΚ. Το γήπεδο στο πρωτάθλημα είναι ο χώρος που θα δώσει τις προσεχείς εξετάσεις του ο ΠΑΟΚ. Και νίκη του πρωταθλήματος θα 'ναι αν ο ΠΑΟΚ γράψει μια ακόμα καρποφόρα πενταετία.  
Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..