ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ... ΓΗΠΕΔΑ

 
Ζημιά ο covid-19 στο ποδόσφαιρο. Κι όχι μόνο οικονομική. Αυτό είναι το λιγότερο. Τα έσοδα, άλλωστε, από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, διαρκείας κι όχι, δεν είναι αυτά που γεμίζουν τα ταμεία των ΠΑΕ. Εντάξει, χρειάζεται να υπολογιστεί κι αυτό το κονδύλι, για να βγει το μπάτζετ της προσεχούς σαιζόν. Μια επιχείρηση αξιόπιστη, η οποία θέλει και να παραμείνει τέτοια, χρειάζεται να υπολογίζει πρώτα τι χρήματα θα μαζέψει και μετά τι θα ξοδέψει.
Αφού η καραντίνα δεν εξαφάνισε τον κορονοϊό. Αφού και με τα μέτρα προστασίας δεν είναι δυνατός ο έλεγχος της διασποράς του μικροβίου. Οι πρώτες και πρόχειρες προβλέψεις σήμερα είναι ότι μέχρι τέλος του 2020 τα παιχνίδια θα γίνονται χωρίς κόσμο στα γήπεδα. Τι σημαίνει αυτό, πέραν από τη μείωση των εσόδων στις ΠΑΕ; (Στη φώτο, οι παίκτες της Μπάγερν πανηγυρίζουν το μοναδικό γκολ στον τελικό του champions league, στο άδειο γήπεδο της Λισαβώνας)
Σημαίνει ότι ο κόσμος, και αναφερόμαστε στον οπαδικό κόσμο, ξενερώνει από... γήπεδο. Όχι από ποδόσφαιρο! Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Άλλο βλέπω μπάλα από το σπίτι μου, από την τηλεόραση, κι άλλο... ξεχνάω το γήπεδο. Να πηγαίνω γήπεδο. 
Πόσο, λοιπόν, ο covid-19 θα επηρεάσει έτσι κι αλλοιώς τη σχέση του ποδοσφαιρόφιλου, του οπαδού με την παρουσία του στο γήπεδο; Άγνωστο, βέβαια. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν την καραντίνα. 
Διαβάστε ακόμα

ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ!