ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΡΩΠΗΣ

 
Αυτό που λένε ''αδικία'' στο ποδόσφαιρο θριάμβευσε στο 3-1 του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι, τον Οκτώβριο του 2019. Ποια αδικία; Γιατί αδικία όταν ο ίδιος ο Ολυμπιακός φταίει που έχασε ένα δικό του, κατάδικο του παιχνίδι. Τι λέμε; Αυτό που έχουμε ξαναπεί. Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις.
Με τον Ερυθρό Αστέρα ή την κυπριακή Ομόνοια θα αναμετρηθεί ο πρωταθλητής στα play-off του champions league, στις 22 ή 23 και στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου. Εύκολο, ε; Πανεύκολο να προκριθεί αυτός στους ομίλους της πρώτης σε κύρος και φράγκα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ευκολία ή  η δυσκολία στο θεωρητικό επίπεδο, μέσα στο γήπεδο δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Όταν, μάλιστα, είναι πολύ ισχυρό το κίνητρο της πρόκρισης στον αντίπαλο. Και στον κατώτερο αντίπαλο.
Να θυνηθούμε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην ήττα του από τον Ερυθρό Αστέρα. Είχε προηγηθεί 1-0 με το Σεμέδο κι έτσι τελείωσε το ημίχρονο. Το 1-1 ο Αστέρας το έκανε στο 65. Προπονητής ήταν ο σημερινός Μαρτίνς και στη ρεβάνς στο Καραίσκάκη ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0:  Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89’ Ελ Αραμπί), Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Μπενζιά, Μασούρας (79’ Ελαμπντελαουί), Γκερέρο.
 
Επί της ουσίας ο ίδιος Ολυμπιακός. Αποτυχία αν αποκλειστεί από τον Αστέρα, πολύ περισσότερο θα κλονιστεί ο εγωισμός του αν δεν προκριθεί σε βάρος της Ομόνοια. Περιττό να... ψάξουν οι πονηροί ποιο το καλύτερο; Να αντιμετωπίσει την Ομόνοια ή τον Ερυθρό Αστέρα. Περιττό, διότι κανείς δεν γνωρίζει τι αναποδιές κρύβει το κάθε παιχνίδι.
 
Για δώρο ας μιλάνε μόνο γιατί ο Ολυμπιακός γλύτωσε ένα γύρο και θα παίξει κατ' ευθείαν στα play-off του champions league. Μην το αναλύσουμε, δεν αξίζει τον κόπο. Η Λυών απέκλεισε την Γιουβέντους και από σπόντα ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός.
Διαβάστε ακόμα

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ